AFAD’dan açıklama: Depremde 231 ihbar yapıldı, can kaybı bulunmuyor AFAD’dan açıklama: Depremde 231 ihbar yapıldı, can kaybı bulunmuyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü. 

Neler olmuştu?

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi’nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onayarak 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşmişti. Bunun dışında Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirilmişti.

Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi'ne gönderildi ve ardından denetimli serbestlikle serbest bırakılmıştı. Bugün ise Yargıtay, yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası’nın 53. maddesine göre ‘Parti yöneticisi olmasına kısıtlama’ getirilmesini öngören cezasının onanmasıyla Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliğinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmesine karar verdi.

Canan Kaftancıoğlu'ndan önemli açıklama

Kaftancıoğlu, kendi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak" açıklamasını yaptı.