Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenilen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, istedikleri sonucu elde edemediklerini söyledi.

Korkmaz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı değerlendirmenin çok zor olduğunu belirterek, "Kazanmak istedik ama olmadı. Son maçı oynayıp gelecek sezonun planlarını yapmalıyız. Bunu gelecek hafta hayata geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

MKE Ankaragücü'nde Morutan şoku MKE Ankaragücü'nde Morutan şoku

Gelecek sezonla ilgili çalışmalara başladıklarına değinen Korkmaz, "Başkan ile konuştuk. Gereken her türlü organizasyonu, ne yapmamız gerektiğini konuştuk. Umarım bir an önce uygulanır. Öyle olacağını düşünüyoruz. Bazı oyuncuların kontratı var. Sabo, çok iyi bir profesyonel. Elinden geleni yapmaya çalışıyor. Son maçı oynadıktan sonra genel değerlendirmeyi yapmak gerekir." ifadelerini kullandı.

- Demir Grup Sivasspor cephesi

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın amaçsız bir mücadele olduğunu kaydetti.

Çalımbay, Çaykur Rizespor camiasının severek çalıştığı bir yer olduğuna değinerek, "Mükemmel yıllarım geçti. Rize'nin yeri bende bambaşka. Bu kadronun düştüğüne üzüldüm. Kadroyu yüzde 80 koruyabilirlerse gelecek yıl çıkacaklardır." şeklinde konuştu. 

Türkiye Kupası finalinin kendileri için çok değerli olduğunun altını çizen Çalımbay, şöyle devam etti:

"Bütün gayretimiz, her şeyimiz orada. Bu maçta oynadığımız oyunun kupada üzerine çıkmalıyız. Elimize bir fırsat geçti. Bunu kolay yakalamadık. Sivasspor'un tarihinde ne final ne kupa var. Finali kazanıp kupayı Sivas'a götürmek istiyoruz. Sezona en erken başlayan, hem Avrupa hem ligde oynayan takımız. Ligi de en son biz bitireceğiz, Final oynayacağız. Bizim ligin ve Avrupa'nın en yaşlı takımı biziz. Onun için yorgunluk, bıkkınlık olur."

Bir Anadolu kulübünün iki yıl üst üste Avrupa'ya gittiğini görmediğine işaret eden Çalımbay, "Kupayı alırsak üçüncü kez gideceğiz. Puan, para kazanıyoruz. İki yılda iyi puanlar getirdik Türkiye'ye. Bizden fazla bütçeleri olan takımlar var. Türkiye Kupası'nda onlar yok. Sivas ve Kayseri var. İki takım çok güzel şeyler yaptı." değerlendirmesinde bulundu.