Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda açıklamalar yaptı. TRT Spor'a röportaj veren Çebi, transfer hakkında açıklamalarda bulundu. 

"WEGHORST'A ODAKLANDIK"

Devam ediyoruz. O malum futbolcuyla, Weghorst ile görüşmeler devam ediyor. Onu da isteyen birçok kulüp var Avrupa'da. Kendisi evine dün dönebildi. Milli takımda kamptaydı. Birkaç gün daha süre istedi. Umarız olur istediğimiz gibi. Alternatif olarak Alexander Sörloth ve Sörloth gibiler var ama Weghorst'a odaklanmış durumdayız. Olmadığı takdirde birçok forvet adayımız var. 

ÇEBİ'DEN CENK TOSUN AÇIKLAMASI

Cenk Tosun'a Beşiktaş'ın kapısı her zaman açık. Öncelik hakkı olacaktır. Benim sevmem yetmiyor. Beşiktaş taraftarının onu sevmesi önemli ama sonuç itibarıyla şartlar önemli. Ortada bir kulüp var. Taşıyacak bir sözleşme yapabilmem lazım. İyi Beşiktaşlıdır. Bizimle olmayı tercih edecektir. 

İspanya, iddialara son noktayı koydu: Fenerbahçe La Liga'ya katılabilecek mi? İspanya, iddialara son noktayı koydu: Fenerbahçe La Liga'ya katılabilecek mi?

RIDVAN YILMAZ'DA SON DURUM

Futbolun altyapısından faydalanmanız için oradan gelmiş arkadaşların başka takımlara gitmelerine yol açacaksınız. Böylece altyapıdan diğer arkadaşlara yol açılsın. Onların gelip başarılı olmaları ve buradan başka bir yere gitmeleri pozitif bir durumdur. Rıdvan başarılıydı, önünü açacağız ki arkadan başka bir arkadaşımızı oralara getirebilelim. Görüşmelerimiz halen devam ediyor. 1-2 ufak tefek nokta kaldı. Bu noktalar benim için önemli. Nete doğru geldik ama bitmedi. Ersin'e talep var, isteyenler var. Henüz resmi değil. Sadece konuşmalar var. Umarım kısa zaman içinde teklif gelirse önünü açacağız.

BEŞİKTAŞ, RIDVAN YILMAZ TRANSFERİNDEN NE KADAR KAZANACAK?

Rıdvan gidiyor. Rıdvan'ın gittiği fiyatlar çok da iyi fiyatlar. Beşiktaş kamuoyunda bazı muhalifler, bu paraya mı satılır diyorlar. 10 milyon diyordun neye satıyorsun diyor. Pazarlık yapıyorum. Çok garanti bonuslar da var. Rıdvan transferinde ödeme planında henüz anlaşamadık. Bu yüzden ayak sürtüyorum. Yaklaşık 6.5 milyon Euro Beşiktaş kasasına girecek. 4 milyon Euro yüzde 100, 6 milyon Euro yüzde 99, 6.5 milyon Euro yüzde 90 kasamıza girecek. Artı bir de %20 bir sonraki satışından gelir elde edeceğiz. Rıdvan iyiyse bonusların tamamı kasamıza girecek. İyi değilse bu bonuslar kasamıza girmeyecek, bu fiyat da yüksek.

GEDSON BEŞİKTAŞ'TA KALACAK

Çebi, "Gedson Fernandes, Beşiktaş'ta. Göreceksiniz, Beşiktaş'ta göreceksiniz" diye sözlerine başladı. Ardından"Roman Saiss çok önemli, çok iyi transfer yaptık. Karakteri üst seviyede. Kaptanlık, ağabeylik misyonu var. Onun Beşiktaş'ta geçireceği süre bize katkı verecektir. İhtiyacımız olan bölgeyi iyi bir isimle takviye ettik" ifadelerini kullandı.