Resmi Gazete'de yayımlandı: Orman Genel Müdürlüğü'ne 64 işçi alınacak Resmi Gazete'de yayımlandı: Orman Genel Müdürlüğü'ne 64 işçi alınacak

Koronavirüs salgını sürecinde çevrim içi yemek sipariş sitelerinin kullanıcı sayısında ciddi bir artış ortaya çıkmış, pek çok yeni marka da sektöre girmişti. Çevrim içi yemek siparişinde yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu, aldıkları fahiş komisyonları revize etmezlerse yemek siparişi sistemlerine karşı boykota hazırlandıklarını duyurdu.

"YÜKSEK KOMİSYONLARI REVİZE ETMEZLERSE..."

Genel Başkan Sayit Karabağlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2 yıl gibi uzun bir süre pandemi nedeniyle oldukça hırpalanan yeme içme sektörü, şu anda enflasyonla baş etmek konusunda çaresiz. Daralan piyasalar nedeniyle de kan kaybı yaşanıyor.

İşyeri kapanışları artıyor, ayakta kalmaya çalışanlar ise borçlanıyor. Online yemek siparişi sistemleri, uyguladıkları yüksek komisyonları istediğimiz gibi revize etmezse, Federasyonumuzun bünyesinde, 81 ilde bulunan 104 esnaf odamıza bağlı yüz binden fazla üye işyeri, ülke genelinde boykot yapma kararı alacak.”

Çevrim içi yemek siparişinin günden güne arttığı bir dönemde yaşanan bu gelişme dikkat çekerken bu alandan yararlanan kullanıcılar nasıl bir sonuç alınacağını merak etmeye başladı.