CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, kamuoyunda "evim mağdurları" olarak bilinen vatandaşların sorunlarını Meclis'te dile getirdi. 

"ŞİRKETLERİN YARATTIĞI MAĞDURİYETLER DEVAM EDİYOR"

"Kamuoyunda ‘evim mağdurları’ adıyla bilinen faizsiz ev ve taşıt alma vaadinde bulunan şirketlerin yarattığı mağduriyetler devam ediyor. Meclis Genel Kurulu’nda geçtiğimiz nisan ayında kabul edilen kanun maddeleri, mağdur edilen vatandaşları korumuyor."

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

"FİRMALARLA BİRLİKTE TMSF DE YASAYI AÇIKÇA İHLAL EDİYOR"

"Firmalarla birlikte TMSF de yasayı açıkça ve keyfi olarak ihlal ediyor. 2,5 ay geçmesine rağmen devir işlemleri çok yavaş ilerliyor, vatandaşa almadığı hizmetin bedeli ödetiliyor. Artan enflasyon karşısında yatırılan paraların değerinin de düşmesi ile birlikte vatandaşların mağduriyetleri daha da artıyor."

"HİÇBİR DENETİM MEKANİZMASI BULUNMUYOR"

"Faaliyetlerine şeffaf ve açık olarak devam etmeyen altı firma ile birlikte gerçekten hiçbir denetim mekanizması bulunmuyor. Buradan başta Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı, TMSF’yi, BDDK’yı, bütün kurumları uyarıyorum. Yasal düzenlemeyi yerine getirmeyen özellikle iktidar partisi yetkililerinin de bu denetimin yapılması konusunda gerekli adım atması gerekiyor."