EYT'lilerin haklarını alma mücadelesi yıllardır devam ediyor. Muhalefet ise her zaman EYT'lilerin yanında olup iktidara bu konuda çağrıda bulunuyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelecek açıklamaları bekleyen EYT'liler seslerini duyurmaya çalışıyor.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yıllardır devam eden EYT sorununa ilişkin katıldığı meclis toplantısında Türkiye'nin ekonomi gündeminin dışında emekli maaşlarına, asgari ücrete ve EYT sorununa ilişkin konuştu.

Gürer, şu ifadelerde bulundu:

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

"Yoksulluk sınırı 4 kişilik bir aile için 20 bin lirayı aşmış, açlık sınırı 7 bin liraya dayanmıştır. Yokluk, yoksulluk yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle en düşük emekli aylığı asgari ücrete indekslenmelidir. Emekli bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Emekli intibak düzenlemesi bir an önce yapılmalıdır. Aylık bağlama oranı katsayısı %35'ten %70'e çıkarılmalıdır. Evi kira olan emekliye kira yardımı sağlanmaldırı. İlaç katkı payı kaldırılmalıdır. EYT'lilerin gasp edilen hakları iade edilmelidir. Tüm taşeron emekçiler kurum kadrosuna alınmalıdır. Memur işçi maaşları gerçek enflasyona uyarlı ücret artışı yapılmaldır. Her kesim sıkıntı içindedir. İktidar buna duyarsız kalmaktadır. Emekliye artış bir an önce sağlanmalıdır."