Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, EYT sorununa ilişkin yorumda bulunarak Cumhur İttifakına seslendi. Uzun zamandır gündemden düşmeyen EYT sorunu CHP'nin de gündeminde yer alıyor. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise iktidara çağrıda bulunmaya ve EYT mağdurlarının hak arayışlarında destek olmaya devam ediyor.

"Çok basit bir şekilde çözülebilecek bir mesele"

Gürsel Tekin, EYT sorununa ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"EYT ile ilgili yapılması gereken çok basit çok sıradan bir iştir. Ama ne yazık ki iktidar ve Cumhur İttifakı hayatı zorlaştırdı. Milyonlarca insanımız gayriyasal bir şekilde mağdur edilmiştir. Bizim parlementoda vermiş olduğumuz teklifler var. Bizim tekliflerimizi kabul görmeyebilirsiniz. Sizin teklifleri biz kabul edelim. En azından insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için ama halen umutla bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde EYT sorununu çözeceğiz dediler. Sayın Erdoğan'ın söylemiş olduğu bütçenin öyle bir bütçe olmadığını herkesin bilmesi lazım. Çok kolay çok basit bir şekilde çözülebilecek bir meseledir. İnşallah en kısa sürede gelir. Gelmezse de önümüzdeki günlerde Millet İttifakı'nın ilk işi bu meseleyi çözmek olacaktır."

"Mutlaka çözülmesi gereken bir olay"

15 Mayıs'ta düzenlenen Maltepe Mitingi sorusuna ise Tekin "Büyük bir mitingti. Ben şehir dışındaydım. Gidemedim. Bugün birçok siyasi parti böyle bir miting düzenlemeye kalksa böyle bir miting organize edemez. Hiçbir bütçesi olmaksızın binlerce yüzbinlerce insanın geldiği alandır. Bu da gösteriyor ki Türkiye'de gerçekten EYT konusu çok ciddi bir soruna dönüşmüştür. Mutlaka çözülmesi gereken bir olaydır. "