CHP Grup Başkanvekili Özgür TBMM'de canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özellikle EYT konusu üzerinde durdu.  Özel, "Çok uzun süredir Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde durduğu, toplumun tüm kesimlerinden talepleri dile getirdiği pek çok konuda çok uzun zamandır itiraz edenlerin hatta örneğin emeklilikte yaşa takılanları "Seçim kaybedeceğimi görsen bile yine bu işte yokum. Bana bunu getirmeyin"  diyenlerin seçimi kaybettiklerini birkaç ay sonra yapılacak seçimi kaybettiklerini görünce son çare olarak emeklilikte yaşa takılanlara yıllardır; söz verip tutmadıkları 3600 ek gösterge ya da uzun süredir kadro bekleyen sözleşmeli memurlara kadro vermeye sarıldıklarını gördük. Tabi bu yıl meclisin anayasasızlarma, kuralsızlaştırma, kurumsuzlaştırma yönünden çok ciddi itibar kaybettiği yıllardan artık sonuncusu sonuna geldik diye düşünüyoruz." diyerek tepki gösterdi.

"Emeklilerimizin cebinden elinizi çekin"

"Düşünün ki birisi "EYT’ yi çözdü. Sözleşmeli memuru çözdüm diyor." Bu ülkenin insanları Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kapısına gidip emeklilik başvurusu yapmak istiyorlar. Burası Meclis. Bu hakaretin altı yüzde 138'i bize ise altı yüzde 283’ü size arkadaşlar. Bu hakaretin biri bizeyse ikisi iktidardadır. Bu meclisten kanun çıkması gerektiğinin vurgusunu bile yapmadan "Çözdüm gitti" deyip insanları SGK önlerinde onlarla alay edilir hale getirenlerin ne kadar milletten koptuklarını ne kadar gerçekten koptuklarını milletin iradesini nasıl içleştirdiklerini, kendi gruplarını bile nasıl ezip kamuoyunun önüne attıklarını görmek lazım. Biz milletin gönlünde olan bir meseleyi ortaya çıktığından beri dile getiririz. 20 yıldır, 23 yıllık sorunu 20 yıldır yok sayanlar, seçim kaybetmemek için bunu çıkarınca şimdi evime yarışına girmişler. Ya 20 yıldır hakları Yenenler ne olacak? Son beş yıllık iktidarımızda kanun teklifleri Komisyonda beklerken, hakkı yenenler ne olacak? Şu anda hakkı alanların hakları anasının ak sütü gibi helaldir. Bugüne kadar gidiniz bu haklar da size haram olsun." 

Özel'in konuşmasına cevap olarak AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan EYT'de çözüm sürecini anlattı.

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

Turan, " Özgür Bey’in özellikle eğitim düzenlemesinden yola çıkarak sitem eleştiri yapmasına alıştığımız bir eleştiri olarak değerlendiriyorum. Bakınız uzun yıllardan beri CHP’nin iktidar pratiği olmadığından olsa gerek. Kanunlaşma süreçlerine bilmediğinizi düşünüyorum. Sayın başkan, EYT veya diğer kanunlar dediğiniz gibi meclisin vekillerin, AK Parti grubunun, Cumhur İttifakının baypas edildiği bir yöntemle yasalaşmaktadır. Bunu 40 defa anlattım inşallah 41’de  anlarsınız. Bizler genel merkezimizde, genel başkanlarımıza ilgili bakanlarımızla ilgili komisyon üyesi vekillerimizle gündemimiz tartışırız, yasalar tartışırız. Yürütmenin veya yaşamanın uyumlu olması, yanlış metot değildir." dedi.

"Haksızlık olarak düşünüyorum"

EYT konusunda Cumhur İttifakımızla beraber, ülkemizin şartları ile beraber değerlendirildiğinde bir hak olduğunu ifade etmiş, ekonomik süreç makul hale geldiğinde de bunu yasallaştıralım demiştir.  Sayın Cumhurbaşkanımız sizin ifadenizde tek adam olarak ifade etmiş olduğu akşamki cümle büyük bir çalışmanın büyük bir hesabın sonucu olan bir ifadedir. Kaldı ki Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel başkanıdır. Cumhur İttifakının adayıdır. Bu konuşmada ifade etmiş olduğu kanun teklifini beraberce planladıktan sonra bu teklif Meclis’e gelecek. Bizim imzamızla beraber kendi vekillerimiz tarafından tartışılacak,  Ondan sonra bu teklife getireceğiz. Beraber bir çok öneride olduğu gibi değerlendireceğiz. Eksiği var mı, yanlışı var mı? tartışacağız. Ardından da resmi süreçle beraber komisyonda ve genel kurulda görüşme süresi olacak. Yani işin mutlu olması heyecan duyması tarafı bir yer bırakılıp buradan bir sistem tartışmasını, ifade edilmesini haksızlık olarak düşünüyorum.