Sözcü'den Deniz Zeyrek'in "Çipli Vatandaş!" başlıklı köşe yazısında söz konusu olayın 28 Ocak 2022’de yaşandığı belirtildi.

Zeyrek, CİMER'e gönderilen şikayeti şöyle aktardı:

Naci Görür’den Hatay uyarısı: Deprem üreten birden fazla fay var Naci Görür’den Hatay uyarısı: Deprem üreten birden fazla fay var

"Olay 28 Ocak 2022 günü İstanbul/Kadıköy’de geçiyor. Belediye, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında ücretsiz çorba dağıtıyor. Birçok vatandaş bu hizmetten memnuniyet duyarak yararlanıyor. Gelin görün ki o günlerde bir şehir efsanesi doğmuş. Herkes Korona aşısıyla insanlara çip yerleştirildiğini konuşuyor. İnananlar inanıyor, inanmayanlar da şakasını yapıyor.

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz çorba hizmetinden yararlanan AK Parti seçmeni bir vatandaş da, CHP’li belediyenin çorba hizmetinden yararlanmayı gururuna yedirememiş olacak ki; hizmette bir art niyet arıyor. 28 Ocak gününü 29 Ocak’a bağlayan gece 00:00’da CİMER’e yazıyor ve belediyeyi çok güvendiği İçişleri Bakanı’na şikayet ediyor. İmla ve yazım hatalarına dokunmadan aktarıyorum:

'Sayın İçişleri Bakanı,

BU gün Kadıköye söğütlü çeşme tren istasyonu önünde dağıtılan çorbadan içtim ve çok kötü şekilde hasta etti yüzüm yanmaya başladı tahriş oldu kim dağıttı derseniz Kadıköy deki CHP belediyesi dağıttı lütfen hakkımı arayın bu gün çok kötü şekilde zehirlendim. Ben dışarıda yaşıyorum evsizim. Lütfen CHP zulmü den illallah ettim. Bununla da kalmayıp tren içerisinde başımdaki çip vasıtasıyla biji pkk diye söyletti. Pkk yı kınıyorum pkk aşağılık bir oluşumdur ve CHP’nin yan koludur.'

Başındaki çip o gün çorbadan mı yerleştirildi, yoksa aşıyla mı yapıldı şikayet dilekçesinden anlaşılmıyor. Ben aşı hizmetinin AK Parti hizmeti olmasından yola çıkarak çorbayla yerleştirildiğine inandığını tahmin ediyorum." 

Zeyrek, belediyenin, söz konusu şikayete “Bu iddiaların tümü gerçek dışı ve hayal ürünüdür” yanıtı verdiğini de yazısında belirtti.