Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in staj ve çıraklık dönemi sigortaları için “Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” demesi üzerine hayal kırıklığı yaşamıştı.

Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, milyonlarca insanın mağdur olduğu konuyu meclise taşıdı. 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizde ‘staj sigortası’ adı verilen ve başlı başına mağduriyet yaratan bu uygulamaya göre, meslek lisesi ve üniversitelerde staj yapanlar ile çıraklık okulunda okuyan öğrenciler aktif olarak çalıştıkları hâlde sigortalarının sadece meslek kazası ve hastalığı kısmı yatmakta olup bu durum emekliliğe başlangıç sayılmamaktadır. Hâlâ yürürlükte olan ve oldukça eski olan bu yasa, emeği yok saymakta, genç yaşta çalışmak zorunda kalan veya bir mesleğe yönelen insanları resmen cezalandırmaktadır. Staj mağdurlarının defalarca bu konuyu dile getirmesine ve hatta ‘Ortada bir maliyet sorunu varsa borçlanarak onu da karşılayalım.’ demelerine rağmen hâlâ çözüm getirilmemiştir. ‘Meslek lisesi, memleket meselesi’ diyen ve iktidara sesini duyuramayan 1 milyon 500 bin mağdurun sesine kulak verilsin.”