Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çıraklık ve kalfalık eğitim alan öğrencilerin bu sürelerinin sigortalılık süreci başlangıcı sayılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Çıraklık eğitiminin 3 yıl, kalfalık eğitiminin ise 1 yıl sürdüğüne parmak basan Gürer, bu süreler göz önüne bulundurulduğunda staj ve çıraklık süresinin emeklilikten sayılmasının öğrencilerin gelecekleri açısından önemli olduğunu vurguladı.

Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle, 10 aylık süreçte öğrenci sayısında 6 kat artış yaşandığını ve 1 Kasım itibariyle 950 binin üstüne çıktığını hatırlatan Gürer, “181 farklı dalda başvuru imkanı olan eğitim merkezlerinin nitelikli insan gücüne getireceği dinamizm göz ardı edilmemelidir” uyarısında bulundu. Haftanın 1 gününün okulda, 4 gününün ise işletmelerde çalışarak geçirildiğinin altını çizen Gürer, “Çıraklık eğitiminin 3 yıl, kalfalık eğitiminin ise 1 yıl sürdüğü göz önüne bulundurulduğunda staj ve çıraklık süresinin emeklilikte sayılması bu öğrencilerin gelecekleri açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Gürer, staj ve çıraklık sürelerinin, emeklilik süreleri hesaplanırken sigorta başlangıç günü olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.