Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'de yaptığı konuşmada altılı masa için, ''Masadakilerin işi gücü yalan dolan fitne. Ortak noktaları terör örgütlerinin savunucuları olmaları.'' demesinin ardından CHP'li Özgür Özel'den tepki gecikmedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına dikkat çekerek şu sözlerle cevap verdi: 

10 Yıl sonra sonuçlandı: Savaş Ay'ın miras davasında karar belli oldu 10 Yıl sonra sonuçlandı: Savaş Ay'ın miras davasında karar belli oldu

“Ne münasebet, ne hakla, hangi cüretle, sen kimsin CHP’ye, bu ülkenin kurucu partisine, milli mücadelenin partisine, ‘terör örgütünü savunuyor’ dersin? Hadsiz! Böyle bir hadsizlik olamaz, böyle bir hadsizliği iade ederiz… Cumhurbaşkanı'nın cumhura hakaret ettiği örnektir. Bu topraklar bundan önce böyle cumhurbaşkanı, böyle kirli bir dil görmedi.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de yaptığı konuşmasında, ''Masanın altında ayrı, üstünde ayrı hesaplar dönüyor. Rakibin kim olduğu bizi ilgilendirmez. Hayırlı işler uzatılmaz, bu masadan hayırlı bir şey çıkacak olsaydı bu kadar uzatırlar mıydı bilmiyorum. Masadakilerin işi gücü yalan dolan fitne. Ortak noktaları terör örgütlerinin savunucuları olmaları. Onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, getirildiler. Eğer onlara bakanlık başbakanlık verildiyse, hepsinde bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar'' ifadelerine yer vermişti.