CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partililerine isyan etti.

Kılıçdaroğlu, seçimleri kastederek "Siz gerçekten benimle misiniz? Artık karar verin" dedi. Partiden destek yağdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu'nun İzmir'de düzenlediği 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Konuşması sırasında partisine isyan niteliğinde bir mesaj verdi.

Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı açıklamasında, "Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz artık benimle olduğunuzu hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" dedi.

Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu

Üç Büyük Belediyeden Destek

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının hemen ardından partiden destek gelmeye başladı

  • Kılıçdaroğlu'na ilk destek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geldi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İmamoğlu, "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın #yanındayım" ifadelerini kullandı.
  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek, "Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım" dedi.
  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız @kilicdarogluk'nun #yanındayım" ifadelerini kullandı.