Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Diyanet'e seslenen Cübbeli Ahmet, Kuveytli Vehhabi 'şeyh'i Osman El Hamis'in Sakarya'da bir camide vaaz vermesine tepki gösterdi. 

''İç savaşa destek vermiş olacaklardır''

 "Diyânet'i, vehhâbîleri konuşturmama husûsunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır" diyerek iç savaş uyarısında bulunan Cübbeli Ahmet açıklamalarına şu sözlerle devam etti: 

Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu

"Diyanet'i, vehhabileri konuşturmama hususunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklar. Diyanet, bu işin kontrolünü kaybetmiş durumdadır. Diyanet'i uyarıyoruz; hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer camiilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz, selefiliğe vehhabiliğe hizmet edip, iç savaşı körüklemiş olacaksınız. Diyanet, en kısa zamanda kendine gelmeli; bünyesindeki sapık itikadlı vehhabi zihniyetli adamları da tespit edip ihrac etmeli ve camiileri de mutlaka kontrol altına almalıdır."

Akit'e tepki

Geçtiğimiz günlerde Akit Gazetesi'nin Vehhabilerin en büyük kitabı 'Kitabu't-Tevhid'i dağıtarak gündem olmasına da değinen Cübbeli Ahmet, şu açıklamalarda bulundu: 

"Ayrıca Akit gazetesinin dağıttığı, Vehhabilerin en büyük kitabı 'Kitabu't-Tevhid'i okumamanız ve evinizde varsa yakmanız hususunda uyarıyoruz! Sonuç olarak; Osman el-Hamis ve Mahmud el-Hasenat gibi adamların Türkiye'ye giriş çıkışları acilen iptal edilmelidir. Şahıslar hakkında isimleri çoğaltabiliriz. Bu adamların sayın Cumhurbaşkanımızı methetmeleri ve devletimize sahip çıkar gibi görünüp, Türk bayraklı paylaşımlar yapmaları bizi aldatmamalıdır. Çünkü biz onların Arapça konuştukları diğer videolarında maturidilere, bizim bütün Türk halkının müslümanlarına kafir dediklerini görüyor ve biliyoruz. Bunlar şu anda kendilerine yer edinmeyi hedefliyorlar, daha sonra da camiilerde bu kadar kalabalık toplayan bu kişilerin insanlarda büyük etkisi olduğu için onları sokağa dökmesi kaçınılmaz olacaktır. Tabii böylesi tahriklerden Arap kardeşlerimiz daha ziyade etkilenip, memlekette iç karışıklığa sebebiyet vereceklerdir. Bundan dolayı devlet büyüklerimizi uyarıyoruz." 

İlginizi çekebilir