6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından uzun zamandır emeklilik için mücadele eden EYT, staj ve çıraklık mağdurları halen zor bir süreçten geçmektedir. Seçime 15 gün kala emeklilik haklarının verilmesiyle bir nebze de olsa rahatlamayı bekliyor. 

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

Prim ve yıl şartına rağmen 8 Eylül 1999’da yasanın değişmesiyle beraber emeklilik yaşlarının gelmesini bekleyen kişiler kendilerini “EYT mağduru” olarak tanımlıyor. Özellikle deprem bölgesindeki vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stajyer ve çırak kaydı ile sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşılaması halinde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek. Ancak EYT kapsamından yararlanmayan mağdurlar,  yaşanan depremlerin ardından bir kez daha maddi sıkıntı çekmeye başladı. 

Emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilik şartlarında 1999'da yapılan değişikliğin geçmişe dönük uygulanmasına son verilmesini talep ediyor. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden "#depremzedestajmağduru" etiket çalışmasını başlattılar.