Avrupa Birliği’nin fonuyla yapılmak istenen projeye bölge halkı tepki gösteriyor. Bilirkişi raporlarına göre bölgede 26 futbol sahası büyüklüğünde yapılacak projede binlerce ağacın kesileceği ifade ediliyor.

Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun' Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun'

Sanat Sokağı’nda kefenleriyle ve tabutla bir araya gelen köylüler Dersim Belediyesi önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Alkış ve ıslıklar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte belediye önüne tabut bırakıldı.
Köylüler adına yapılan konuşmada “Biz orada öleceğiz toprağımızı vermeyeceğiz. Doğa diyorki Dersim Belediyesi bizi yok etmek istiyor. Bu ormanlar yok olursa biz de yok olacağız. Toprağımız için öleceğiz o yüzden de kefenlerimizi giydik. Canlıların yok olmaması için ilk biz canımızı vereceğiz. Hani söz yetki karar halkındı. Halk burada Maçoğlu nerede. Bir ilçenin belediyesi lokantanın çöpü kadar. Halkı yanıltıyorlar.” denildi. (KAYNAK: Yeni demokrasi)