Devlet elektrik ve doğal gaz için destek sağlıyor. Vatandaşlara 200 liraya kadar para ödeniyor. Diğer yandan hükümet doğal gaz ve elektrik faturası borçlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre;  2 bin lira altında olan doğal gaz faturası, elektrik faturası ve su faturası borçları silineceği belirtildi.

EPDK'dan, 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe gireceği ifade edilen yeni tarifelere ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkileri nedeniyle hammadde fiyatlarında artış yaşandığı vurgulanarak, "Özellikle son aylarda küresel piyasalardaki enerji hammadde fiyatlarındaki artışların belirli seviyeleri geçmesi sebebi ile nihai elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 oranında artış yapılmıştır. Bu artışla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 TL olmuştur" denildi.

Kritik bekleyişte son! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Kritik bekleyişte son! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Kış aylarında geçinme sorunu yaşamamak adına devlet kış desteği kapsamında başvuru yapan dar gelirli vatandaşlara doğalgaz ve elektrik faturası desteği yapacak. Ödemeler ise PTT üzerinden gerçekleştirilecek!

Bakanlık yaptığı detaylı açıklamada e-Devlet kapısı aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğalgaz abonesi olan vatandaşlara başvuru fırsatı sağladı. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. 2022 yılı için en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

Elektrik faturası desteği için herhangi bir başvuru yapmanız şart değil. Elektrik yardımı 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; hali hazırda yardım alan kişilere kendiliğinden yatırılmaktadır. 2022 yılı adına 216 lira hesaplara yatırılmakta olup dolayısıyla doğalgaz desteği ile birlikte alan vatandaşlara devlet tarafından 1.366 liralık destek parası verilecektir.