Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç'ten Norveç açıklaması geldi.

Bilgiç, yaptığı açıklamada Norveç'le herhangi bir anlaşma imzalanmadığını belirterek dünyadaki çip krizi sebebiyle Norveç vatandaşlarının pasaportlarını uzatamamalarından ötürü, Türkiye'deki turizm temsilcilerinin de talebiyle Norveçlilerin bu sene Türkiye'ye gelebilmeleri için geçici olarak bir düzenlemeye gidileceğini duyurdu.

Sözcü Bilgiç, söz konusu düzenlemeyle Norveç vatandaşlarına 6 buçuk aylık olmak üzere Türkiye’ye şahsi bilgilerin bulunduğu çipli kimlikleriyle seyahat hakkı tanınacağını açıkladı.

"Para sayma" soruşturmasında gelişme! Şişli Belediye Başkanı Keskin "şüpheli" sıfatıyla adliyede "Para sayma" soruşturmasında gelişme! Şişli Belediye Başkanı Keskin "şüpheli" sıfatıyla adliyede

Bilgiç, belirtilen 6 buçuk aylık sürenin sonunda Norveç vatandaşlarının Türkiye’ye tekrar sadece pasaportla seyahat edebileceklerini belirtti.

Son gelişmeye göre Norveç'ten Türkiye'ye gelişlere kolaylık sağlanırken Türkiye'den Norveç'e gidişlerde herhangi bir düzenleme yapılmaması dikkat çekmiş, sosyal medyada da gündem olmuştu.