Türkiye obezitede Avrupada 1. dünyada ise 17. sırada yer almakta. Hal böyle olunca binlerce diyetisyen, diyetisyenliğin daha ulaşılabilir kılınmasını ve  Türkiye'nin uluslararası sağlık turizminde çatı markası Health Türkiye'nin imajına zarar gelmemesi için kamuya 10.000 diyetisyen istihdamı talep ediyor.

Zor geçen pandemi süreci sonrasında yükselişe geçen sağlıksız beslenme alışkanlıkları sonucu oluşabilecek diyabet, kalp hastalıkları gibi sağlık sorunlarının oluşmasını önlemek amacıyla kamuya 10.000 diyetisyen istihdamı talep ediyorlar. 

2022 yılında “Health Türkiye” markasından bahseden Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca,

Kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 yanlış! Kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 yanlış!

" 'Health Türkiye' markası, Uluslararası Sağlık Turizmi Hizmetleri için geliştirilen resmi web portalını, 6 dilde, 7/24 hizmet veren Uluslararası Hasta Destek Hattı ve memnuniyet anketlerini, sağlık eğitimi alanındaki tecrübemizi paylaşmak amacıyla oluşturduğumuz USHAŞ Akademiyi, ülkemizin sağlık alanında uluslararası tanıtımına yönelik Sağlık İş Forumu ve fuar organizasyonlarını kapsayacak şekilde, Cumhurbaşkanlığı 2023 stratejik planımızda yer aldığı haliyle devreye giriyor.

Güçlü kamu ve özel sağlık tesislerimizle, nitelikli sağlık insan gücümüzle, yüksek teknolojik altyapımız ve hizmet kalitemizle sağlığın küresel yıldızı olduğumuzu 'Health Türkiye' markası altında tüm dünyaya duyuracağız. 'Health Türkiye' markamızla, ülkemizin Sağlık Turizmi alanında tercih edilmesini sağlayarak bu alanda dünyada merkez ülke konumuna gelmeyi hedefliyoruz. Dünyada yaklaşık 100 milyar dolar düzeyinde olan sağlık turizmi pazarından ülkemizin hak ettiği gelire ulaşması yönünde gayretlerimiz artarak devam etmektedir. Bu çalışmalarımızda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere kamu ve özel sektördeki ilgili tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın programı olan “Go Türkiye” ile tam entegre şekilde tanıtım çalışmalarımıza devam ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

On binlerce diyetisyen bu projenin temelinin sağlamlaştırılması için kamuya diyetisyen istihdamı ve daha önce de pilot uygulama olarak denenmiş aile sağlığı merkezlerine diyetisyen istihdamı projesinin de desteklenmesini talep ediyor.