Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga’da yeniden belde statüsünün kazanılması sonrasında seçim heyecanı yaşandı.

"Para sayma" soruşturmasında gelişme! Şişli Belediye Başkanı Keskin "şüpheli" sıfatıyla adliyede "Para sayma" soruşturmasında gelişme! Şişli Belediye Başkanı Keskin "şüpheli" sıfatıyla adliyede

2014'te nüfusun azalması sebebiyle belde statüsü kaybeden Dodurga, yapılan hukuk mücadelesi sonucunda yeniden belde statüsüne sahip oldu. Belde statüsü kazanılmasının ardından belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı için sandık kuruldu.

Dodurga’daki bin 411 seçmen, Dodurga İlkokulu, belde yemekhanesi ve sağlık evinde kurulan 6 sandıkta saat 08.00’de oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy sandıkları saat 17.00 itibari ile açılmaya başlandı. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN 8 ADAY YARIŞTI

Seçimde belediye başkanlığı için AK Parti'den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Demokratik Sol Parti'den Namık Kaya, Demokrasi ve Atılım Partisi'nden Şerafettin Kaplan, Yeniden Refah Partisi'nden Hakan Kuşcu, Memleket Partisi'nden Osman Dede, Saadet Partisi'nden İbrahim Çolak, Adalet Partisi'nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi'nden Kamil Erdoğdu yarıştı. Beldeye bağlı Hamamönü, Kanarya ve Naltepe Mahallelerinde de muhtarlık seçimi yapıldı. 

SEÇİMİ AK PARTİ'Lİ HASAN HÜSEYİN KAŞIKÇI KAZANDI

Dodurga'da ilkokul, belde yemekhanesi ve sağlıkevinde kurulan 6 sandıkta oy kullanıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlayan AKP'li Hasan Hüseyin Kaşıkcı, Dodurga Belediye Başkanı seçildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dodurga'da yapılan seçimde kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını AK Parti adayının kazanması sonrasında tebrik mesajı paylaştı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, yüzde 87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre seçim şöyle sonuçlandı:

AK Parti: 955
Deva: 23
DTP: 14
Memleket: 21
Adalet: 23
Saadet: 17
Yeni Refah: 47
Geçersiz: 41