İlhan Mansız, TRT Spor'un Youtube kanalına açıklamalar yaptı.

İşte İlhan Mansız'a yöneltilen sorular ve yanıtları:

Emekli olduktan sonra seni en çok heyecanlandıran Beşiktaş maçı hangisiydi?

Benfica maçı, 3-0'dan 3-3'e getirdiğimiz maç. Bütün Beşiktaşlıların unutamadığı maçlardan biridir, o yüzden heyecanlandıran maçlardan biri o oldu diyebilirim.

Gel bir maç yapacağız deseler, İlhan Mansız'ın kıramayacağı 3 arkadaşı kim olurdu?

Ahmet Dursun var. Aykut Erçetin, Tümer Metin'le özel bir dostluğumuz vardı. Uzun yıllara dayanan fakat son yıllarda araya biraz mesafe girdi. Ama benim hayatımda özel bir yeri var. Gerek Samsunspor'da gerek Beşiktaş'ta. Hem Futbol zekası hem de entelektüel kişiliğiyle çok farklı bir insan. O yüzden beni maça davet etseydi, kıramayacağım insanların başında gelirdi.

"BEŞİKTAŞ'A İLK GELDİĞİM 2001 SENESİ"

Beşiktaş yıllarından eski takım arkadaşlarıyla çekilen bir fotoğrafı hakkında konuşan Mansız, "Hatırlıyorum. Beşiktaş'a ilk geldiğim 2001 senesi. Ben şöyle bir başlık atayım; 5 silahşör veya Dalton Kardeşler... Solda Bayram Bektaş; ağır bir abimizdir, takım elbisesi, kravatıyla birlikte. Erman Güraçar var yanımızda, güzel bir still. Ortada ben, sağımda Tayfur Havutçu ve en sağda Tümer Metin. Keyifli zamanlardı. O zamanlar İstanbul'a yeni gelmişiz, transfer olduk. Bir defilede yer aldık, güzel fotoğraflar. 

Süper Lig'de küme düşen ilk takım bu hafta belli olabilir Süper Lig'de küme düşen ilk takım bu hafta belli olabilir

Beşiktaş'ın şu anki kadrosuna hangi 3 isimle birlikte oynamak isterdin?

Benim dönemimde fazla kanatlardan beslenmiyorduk. Bir Nihat Kahveci vardı. Sol kanatta tabii İbrahim Üzülmez vardı. Tümer Metin ve Sergen Yalçın'la oynamak apayrıydı. Şimdiki kadrosuna baktığımızda sağ tarafta Ghezzal ters ayaklı, diğer tarafta Cenk Tosun olabilir. Weghorst ile birlikte iyi bir ikili oluşturabilirdik.

ROBERTO CARLOS'A ATTIĞI HARİKA ÇALIM HAKKINDA

2002 Dünya Kupası'nda Roberto Carlos'a attığı şık çalımı anlatan Mansız, "Tabii ki bunu bir Dünya Kupası'nda, özellikle Brezilya gibi güçlü bir rakip karşısında, hatta dünyanın en iyi sol beki Roberto Carlos'a yapmak ayrı bir şey ama sonuçta saha için biz bugün Brezilya'ya karşı oynuyoruz ya da rakip Carlos diye bakmıyoruz. Portföyümde olan bir hareket, Carlos'a karşı yapılması da tabii ki daha fazla yankı yarattı. Fakat tekrar o günlere geri dönüp hatırlamak güzel.