Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yurt genelinde yaptığı eylemlerle, öğretmenlerin "başöğretmen, uzman" gibi kavramlarla ayrıştırılmasına neden olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğinin iptalini istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

Eylemlerde, angaryaya dönüşen seminer ve sınavların da durdurulması istenerek “Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödenmeli ve banka promosyonları da yenilenmeli” denildi.  

"HAKLARIMIZ KARİYERE ENDEKSLENEMEZ"

Eskişehir, Ağrı, Zonguldak, Hakkari, Kocaeli, İskenderun ve Samsun’da Eğitim Sen Şubelerinin yaptığı açıklamalarda, iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin asli bileşenlerinin görüşünü almadan, masa başında hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi istendi.

Eğitim Sen Hakkari Şubesi üyesi emekçilerin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi talebiyle gerçekleştirdikleri açıklamadan bir fotoğraf.

Yapılan açıklamalarda, Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken yönetmelik yayınlanarak öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin uygulanmaya başlandığı hatırlatılarak, “Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce bu haksız süreci durdurmayı hızlandırmasını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı.

Eğitim Sen İskenderun Şubesi üyesi emekçilerin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi talebiyle gerçekleştirdikleri açıklamadan bir fotoğraf.

Açıklamalarda, ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük hak kazanımlarının kariyer basamaklarına ve sınavlara endekslenmesinin asla kabul edilemeyeceği ifade edilerek, “Tüm eğitim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir.” denildi.