Türkiye'de son aylarda ehliyet affı  sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 1,5 milyondan fazla kişinin kapsam altında olduğu bilinirken vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ehliyet affı bekleyenlerin talepleri üzerine Meclis'e taşınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletildi. Bakanlığın bütçesi yeni dönemde ele alınırken Milletvekilleri tarafından gelen talepler de konuşulmaya başlandı.

EHLİYET AFFI MECLİS'TE

Ülke genelinde 1,5 milyonu aşkın kişinin beklediği ehliyet affında komisyonda söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "Ehliyet affı mutlaka gündeme alınmalıdır. Yaklaşık 1 milyona yakın insanın alkollü araç kullanmaktan veya ceza puanından dolayı ehliyetlerine el konulmuştur, bunların 300-400 bini şoförlükle geçimlerini temin etmektedir, bunların çoğunun da ceza puanlarından d olayı ehliyetlerine el konulmuştur. Ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara 1 defaya mahsus olarak mutlaka yılbaşından önce ehliyet affı çıkarılması talebimizdir Sayın Bakan, bunu mutlaka Bakanlar Kurulunda gündeme getirmenizi bekliyoruz." ifadelerini kullanırken bu olayların ardından yeni gelişmeler Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

TORBA YASAYA EKLENEBİLİR

Ankara kulislerinde yapılan konuşmalara göre ehliyet affının torba yasaya da eklenebileceği ifade ediliyor. Cumhur İttifakı tarafında konunun Meclis'te açılması ve konu ile ilgili diğer siyasi partilerin de destek vermesi sonrasında Aralık ayına kadar ehliyet affının konuşulmaya başlanması ve bir defaya mahsus vatandaşlara af çıkartılarak seçim öncesi vatandaşların taleplerinin karşılanması bekleniyor.

Yeni haftada gündemde yer alacak konular arasında yer edinen ehliyet affının bir ihtimal gelecek hafta gerçekleştirilecek olan Kabine'de konuşularak kısa süre içerisinde de konu ile ilgili aksiyon alınması hedefleniyor.