TBMM'de bugün, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Gündemde, 2023 yılında yapılacaklar, şimdiye kadar yapılanlar gündeme gelirken MHP ve CHP'den ehliyet affı ile ilgili açıklama geldi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yaptığı açıklamada ehliyet affı çağrısını Bakan Adil Karaismailoğlu'na iletti. Şimşek açıklamasında ehliyet affı için tarih verdi. Şimşek, açıklamasında Aralık ayının sonuna kadar ehliyet affının çıkarılmasını AK Parti'den istedi. Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tabii, bu ehliyet affıyla ilgili her Bakanlık bütçesinde gündeme getiriyoruz ama hakikaten 1 milyona yakın vatandaşımız değişik sebeplerden dolayı; kimisinin ceza puanından dolayı, kimisinin kazadan dolayı veya trafik kurallarını ihlalden dolayı ehliyetine el konulmuş. Şu anda da lojistik sektöründe ciddi bir şoför sıkıntısı var, yabancı uyruklu şoförler çalıştırılıyor, bunlarında başka eksiklikleri çıkıyor; SRC'si yok veya başka belgesi yok. Bir defaya mahsus olarak ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olan, özellikle şoförlerimiz için bir ehliyet affını yılbaşından önce çıkarmanızı bekliyoruz. Bu, yerinde bir karar olacaktır. Geçimini şoförlükten temin eden yüz binlerce insanımız var. Bununla ilgili de bir çözüm üretilebilirse, bununla ilgili bir girişim yapıla bilirse yerinde olacaktır diyorum."

CHP DESTEK VERDİ

CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affı açıklamasına destek vererk şunları söyledi:

"Tabii ki şoför arkadaşlarımızın bir sorunu var, ehliyet affını gündeme getirmek istiyorum, bunu ben de özellikle rica ediyorum.

Oy sayımında iftar molası verilecek mi? YSK açıkladı Oy sayımında iftar molası verilecek mi? YSK açıkladı

"Bir de bunun yanında, bakın; Türkiye’de uygulanmayan, Avrupa’da uygulanan bir sistem var. Eğer bir ağır vasıta şoförü… Ağır vasıta şoförünün, biliyorsunuz, CE sınıfı ehliyeti vardır. Eğer B ehliyetiyle, otomobil ehliyetiyle bir suç işlediyse, ehliyetini kaptırdıysa Avrupa ’da bu sadece B ehliyetinden dolayı cezalandırılır yani ekmek parasını kazandığı ağır vasıta ehliyetinin devamlılığı söz konusudur. burada da bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu özellikle size belirtiyorum. Yani suçu işlediği… O an kullandığı araç üzerinden cezalandırılmasını, ekmek parasını kazandığı ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmasını özellikle sizden rica ediyorum"

Kaynak: Finans7