Ehliyet affı mağdurları yaşadıklar hak kaybının çözümü için Ehliyet Affı Platformu önderliğinde hükümete sesini duyurmaya çalışıyor.

Çeşitli sebeplerden dolayı ehliyetlerine yıllarca el konulmuş evine ekmek dahi götürmekte zorlanan mağdurlar, yaşadıkları pişmanlıkları dile getiriyor. Bir defaya mahsus ehliyet affının çıkmasını istiyorlar.

TÜVTÜRK'te önemli değişiklik: Bazı araçlar için muayene zorunluluğu kalktı TÜVTÜRK'te önemli değişiklik: Bazı araçlar için muayene zorunluluğu kalktı

Sosyal medya sitesi Twitter üzerinden TT çalışması başlatan mağdurlar ''#EhliyetAffı'' etiketiyle binlerce paylaşım yapan mağdurlar Twitter'i sallamaya devam ediyor.

Buldukları tüm siyasilerin paylaşımlarına binlerce yorum yapan ehliyet affı mağdurları, seslerini sonuna kadar duyurmaya çalışıyor. Peki, yükselen seslere ne zaman kulak verilecek? Gözler iktidara çevrildi.
 

İYİ PARTİ'DEN EHLİYET AFFINA DESTEK

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de ehliyet affı bekleyen vatandaşların çağrısına sessiz kalmadı. Bahşi Meclis'te yaptığı konuşmada kapsamın genişletilmesi gerektiğini belirtti. Bahşi'nin yaptığı konuşma şu şekilde:

''Sayın Cumhurbaşkanının Kabine sonrası yaptığı açıklamada 2.5 milyon sürücünün ceza puanının silineceğini 10 bine yakın ehliyetin iade edileceğini söyledi. Bu yaklaşımını olumlu buluyoruz ancak bu kapsamın biraz daha genişletilmesi gerekiyor sürücü belgesi elinden alınan insan sayısı yaklaşık 1 milyon civarıdır, aileleriyle birlikte tahmini 3 milyon insan bundan etkilenmektedir. Dolayısıyla bu mağduriyet  verdiğiniz ehliyet affı müjdesinin kapsamı genişletilerek düzeltilebilir.'' dedi.