Tesla ve Space X ile tanınan Elon Musk Perşembe paylaştığı bir tweet'te "Bugünden sonra planlanmış başka TSLA satışı olmadığını" söyledi. Bu hafta yaklaşık 9,6 milyonluk hisse sattı ve bu rakam da şirketteki hissesinin %5.6'sına denk geldi.

Satış, Musk'ın Pazartesi günü, ünlü sosyal medya platformunun kontrolünü, Twitter'ı 44 milyar dolar nakit satın almak için bir anlaşma imzalamasının ardından gerçekleşti.

Anlaşmanın bir parçası olarak Musk, 21 milyar dolarlık bir öz sermaye taahhüdü sağlayacağını söyledi.

Mercedes-Benz'den şaşırtıcı hamle! Dünya çapında 341 bin aracı geri çağırıyor Mercedes-Benz'den şaşırtıcı hamle! Dünya çapında 341 bin aracı geri çağırıyor

Tesla hisseleri Cuma günü sabah ticaretinde yaklaşık %5 yükseldi. Musk'ın 4 Nisan'da Twitter'da %9'dan fazla hissesini açıklamasından bu yana ise yaklaşık %20 değer kaybedildi.

Bu satış, Twitter kullanıcılarına elektrikli otomobil Tesla hissesinin %10'unu satma konusunda anket yaptıktan sonra Kasım ve Aralık aylarında 16.4 milyar dolarlık hisseyi devrettiğinden bu yana ilk Tesla hisse senedi satışı oldu.

Bazı tüccarlar bu hafta Musk'ın 21 milyar dolarlık nakit katkısını finanse etmek için yeterli paraya sahip olmayabileceğinden ve anlaşmadan çekilerek Twitter hisselerine ağırlık verebileceğinden şüpleniyorlar.

Twitter finansman anlaşmasının bir parçası olarak Musk, Twitter'a karşı teminat altına alınan 13 milyar dolarlık kredi ve Tesla hissesine bağlı 12,5 milyar dolarlık marj kredisi taahhüt etti.

Kaynak: Reuters