Survivor İtalya'da süpriz isim! “Bir Zamanlar Çukurova”da oynamıştı Survivor İtalya'da süpriz isim! “Bir Zamanlar Çukurova”da oynamıştı

Bloomberg HT'de çarşamba akşamları ekrana gelen Fatih Altaylı ile Bire Bir'in  dün akşamki programında; oyuncu Engin Günaydın, besteci ve piyanist Anjelika Akbar, şef Kemal Can Yurttaş ve milli tenisçi Koray Kırcı konuk olarak geldi.

''Bazı bölümlerini hatırlamıyorum bile''

Bir döneme damgasını vuran 'Avrupa Yakası'nda 'Burhan Altıntop' karakterini canlandıran usta oyuncu, "Üzerinden 15 yıl geçti. Bazı bölümlerini hatırlamıyorum bile. 'Bu sahneyi ne zaman oynadım' dediğim zamanlar oluyor. Çünkü dizi süreleri çok uzundu. Gerçekten bazı sahneleri hatırlamıyordum. Dizi 40 dakika ile başlamıştı sonra 130 dakikaya çıktık. Eskiden bir gün çalışıyorduk, sonra bir baktık dört gün çalışır olduk." ifadelerini kullandı.

'BURHAN ALTINTOP' İTİRAFI: İLK ZAMANLAR KORKUYORDUM...

atv | Dizi izle - Avrupa Yakası

Fatih Altaylı'nın 'Burhan Altıntop' karakterinin üzerine 'yapışması'yla ilgili soruları karşısında Engin Günaydın şu yanıtı verdi:

İlk zamanlar aslında bu durumdan pek hoşlanmıyordum ve korkuyordum da. Rol üzerime yapışacak ve 'Dallas'ın 'Ceyar'ı gibi olacağım ve başka bir rol canlandıramayacağım diye. Ardından başka türlü işler yaptım, başka türlü seyircilerle buluştum. Yönümü çevirdim. Sonrasında yaş ilerledikçe rolün havasını atmaya başladım. (Gülüyor) Gülse'nin yazdığı bir karakter. Komedi performanslarında senarist ile oyuncunun beraber çalışması çok önemli. Birbirimizi çok destekledik. Metni birebir oynadım.

'Burhan Altıntop' karakteriyle ilgili kendisine çok sayıda mesaj geldiğini belirten Günaydın, "Psikolojisine iyi geldiğini söyleyenler var. Birçok hastalığı yendiğini söyleyenler var. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Çok güzel bir dönemdi. Her şeyin çok pozitif olduğu günlerdi. Keyfimiz yerindeydi." şeklinde sözlerini sürdürdü.

"SENARİSTLİK ZENGİN KAFASI İSTİYOR"

Kariyeriyle ilgili itiraflarda da bulunan oyuncu, "Oyunculuktan önce ben aslında daha çok senaryo yazan birisiydim. Seviyordum da yazmayı. Çocukluğumdan beri hayal kurmayı seven birisiyim. Ama senaristlikten ben para kazanamadım, çok da uğraştım. Ev ocak dönmez, kira ödenmez... Para kazanmak için oyunculuk yapmaya başladım. Senaristlik, zengin kafası istiyor. Fakirlikle bu işler yürümüyor." dedi.

Oyunculuk ve senaristlik yolculuğunu anlatan Günaydın, "Çok hayal kurmasını seven biriydim. Hayal kurmayı profesyonel hale getirerek senaryo yazdım. Sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdim. İki sene orada eğitim aldıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitimime devam ettim." ifadelerini kullandı.

"BKM'DEN AYRILMAM BİRAZ APTALLIK GİBİYDİ"

Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan ile BKM çatısı altında da çalışan Engin Günaydın, "Yılmaz Erdoğan ile tanıştığımda elektrik süpürgesiyle BKM'nin halılarını süpürüyordu. 'Otogargara'da başladım. Bir yıl sonra da zaten dizi başladı. BKM'den ayrılmam biraz aptallık gibiydi. 'Gençlik' diyelim... Rahmetli Gürdal Tosun, 'Neden ayrılıyorsun?' demişti, 'Bilmiyorum' yanıtını vermiştim." diye sözlerini sürdürdü.

"DİZİ SÜRELERİ KISALIRSA TELEVİZYONA DÖNEBİLİRİM"

Dizi sektörü hakkında da konuşan Engin Günaydın, "Dizi süreleri böyle olduğu sürece iyi bir senaryo yazılacağını düşünmüyorum. İyi bir yönetmenin çekmek isteyeceğini de düşünmüyorum. Dizi süreleriyle ilgili bir düzenleme olursa televizyona geri dönebilirim." ifadelerini kullandı.