Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde "Aileyi ve Milletimizi Koruma" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda LGBT ve İstanbul sözleşmesine değinen Erbakan, "CEDAW ve İstanbul sözleşmelerinin arkasında dünya siyonizmi var" dedi.

Erbakan, buna ek olarak şunları söyledi:

"CEDAW ve İstanbul sözleşmelerinin arkasında dünya siyonizmi vardır ve bu çok açık bir gerçektir. İstanbul Sözleşmesi doğrultusunda çıkarılan 6284 sayılı kanun da aile yapısının bozulması ve yuvaların yıkılması için düzenlenmiştir. Bu kanunun İstanbul Sözleşmesi doğrultusunda çıkartılmasının ispatı 1/2a maddesinde belirtilen gerçeklerdir. Bu kanunun uygulanmasında İstanbul Sözleşmesi'nin prensiplerine özellikle uyulacağı belirtilmiştir. 6284 sayılı kanun İstanbul Sözleşmesinin bir ürünüdür."

"İstanbul Sözleşmesi'nin uzantısı, haksız, hukuksuz, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir garabet halindeki 6284 sayılı kanunun bir an evvel yürürlükten kaldırılması gerektiğini burada bir kez daha ifade ediyoruz. Tüm yetkililere buradan çağrıda bulunuyoruz, dış güçlerin oyunlarına alet olmayın ve aynı zamanda yıkılan bu yuvaların babasız kalan bu çocukların günahına ortak olmayın diyoruz." dedi.

LGBT'yi körükleyenin Hollywood olduğuna dikkat çeken Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

Tatil planı yapanlar dikkat! Bayramda otobüs biletlerine zam Tatil planı yapanlar dikkat! Bayramda otobüs biletlerine zam

"Hollywood tarafından son üç senede yapılan üç filmden bir tanesinde LGBT izlerini görmeniz mümkün. Medya ile rol modelleriyle yapılan propaganda ile bunun normalleştirilmesi, toplumsal cinsiyet kavramıyla cinsiyetsiz toplum inşa edilmesi, bunlara dernekleşme ve örgütlenme hakkının verilmesi, aile kurumunun ortadan kaldırılması, doğal ve sağlıklı yoldan üremenin, çoğalmanın durdurulması ve aynı zamanda toplumsal ahlakın sekteye uğratılması. LGBT propagandasının arkasında da aynı güçler aynı amaçla duruyorlar."