Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa Gençlik Buluşması" kapsamında Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerle buluşmaya sanatçı İbrahim Tatlıses ile gelen Erdoğan, programın açılışında çalınan "Gülüm Benim" şarkısına da eşlik etti. Programın açılışında konuşan Erdoğan, Şanlıurfa'da farklı bir günün yaşandığını belirterek, Kültür Merkezi'nin şehre hayırlı olmasını diledi.

Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu'ndan basın açıklaması: Mülakatsız 68 bin atama! Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu'ndan basın açıklaması: Mülakatsız 68 bin atama!

ÖĞRETMEN ADAYLARINA MEZNİYETTEN ÖNCE FORMASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da görev yapan bir öğretmenden gelen 'öğrencilerimiz ile sizi külliyede ziyaret edebilir miyiz yönünde gelen bir soruya "Buradan milletvekillerimiz olabilir. Aynı şekilde Belediye Başkanı, il başkanı olabilir. Size kapımız açık olmayacak da kime olabilir. Siz ki Şanlıurfa'nın bir köyünde öğretmenlik yapıyorsunuz. Size kapı açık olmayacak da kime olacak" diyerek yanıtladı.

Formasyon ile ilgili gelen soruyu ise "Şu an itibariyle YÖK Başkanı ile de konuyu görüştük. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1 yada 2 yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Ben dedim ki sayın başkan bunu kaldırıyorsun artık. 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim. Fakülteyi bitirirken formasyon eğitimi almış olsun dedik ve mutabık kaldık" açıklamasını yaptı.