Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün Diyarbakır'da 70 bini bulan katılımla muhteşem bir açılış töreni yaptık. Diyarbakırlı kardeşlerimle samimi bir muhabbetimiz oldu. Hem kendileriyle hizmete açtığımız eser ve hizmetlerin heyecanını paylaştık, hem de şöyle geçmişten bugüne Diyarbakır muhasebesi yaptık.

15 Ekim'de gelebilseydik Sur Festivaline de katılacaktık. Kültür Yolu Festivallerini yaygınlaştıracağız.

Dünya ekonomik krizlerle boğuşulan bir dönemde.

AK Parti'nin gençliği işte burada. Gençler sandıklarda birilerine ders verecek.

"TÜRKİYE YÜZYILINI SİZLERLE BERABER ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ"

Kendi oyun planımızı takip ederek refahımızı artıracağız. Kendi ikballerini 85 milyon vatandaşın felaketine bağlayanların hesaplarını tepetaklak edeceğiz. Türkiye yüzyılını sizlerle beraber zirveye taşıyacağız.

HDP'si ve diğerleri sadece laf üretirler. Onlar Kandil'e yol ararlar, biz halkımıza modern yollar yaparız, farkımız bu.

Biz Diyarbakır'ın ciğeri varken birileri gibi FETÖ'cülerle benzin istasyonlarında hamburger yemenin, kapalı kapılar ardında iş çevirmenin derdinde değiliz.

Yıllarca terör örgütlerinin baskısı altında, insanların güvenliklerinden endişe duyarak yaşadıkları Diyarbakır artık geride kaldı.

İLK OYUNU KİME KULLANDIĞINI AÇIKLADI

İlk oyu rahmetli Erbakan'a vermiştik. Onlar ne diyordu, "Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacaksınız." Biz çoluk çocuğa bırakmadık. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta gençlerimize bıraktık.

Benim iki oğlum iki kızım var. Kızlarım imam hatip okulunda başörtülü olarak okula sokulmuyordu. Mecburen ben bir kızımı benim imam hatipten arkadaşım olan arkadaşımla görüştüm, böyle bir sıkıntım var. Kızım başörtülü olarak derse giremiyor. Başkan dedi ne düşünüyorsun? Kızımı başka bir kız arkadaşıyla beraber kardeşimin müdürlük yaptığı imam hatibe gönderdim. Bu ülkede ne çileler çekildi, ve diğer yeğenlerim giremiyorlardı. Anneleri gidip imam hatibin kapısında kızların oraya girişini bekliyorlardı.

Şu anda Bay Kemal, yanında yardımcısı olan kadın ikna odaklarının başında bulunuyordu. Şu anda utanmadan sıkılmadan, o zaman televizyon oturumlarında başörütüsüne bez parçası diyen Bay Kemal bu problemi ben çözeceğim diyor. Böyle problem yok ki artık. Onun için sıkıysa diyoruz şimdi hazırlığımızı yapıp anayasa değişikliği yapalım ve yola böyle devam edelim.

"8 MİLYON TONU AŞAN TAHILI DÜNYAYA SERVİS ETTİK"

Biz dünyaya malum hamburger yemeye gitmedik. 20 yıldır gerek başbakanlığım gerek cumhurbaşkanlığım döneminde dünya liderleriyle sürekli görüşme halinde olduk. Son bir ay içerisinde Sayın Putin ile 5 kez görüşmemiz var. ABD Başkanı ile telefon diplomasisiyle görüşmemiz var. O kritik dönemde Sayın Putin ile Zelenskiy ile burada aracı olabilir miyiz diye adım attık.

Her iki taraf heyetlerini önce Antalya'ya dışişleri bakanlarını gönderdiler. Daha sonra Dolmabahçe'ye tahıl koridoruyla ilgili adımı atmak için heyetlerini gönderdiler. 8 milyon tonu aşan tahılı dünyaya servis ettik. Tahılın dışında bir de bizim Afrika ülkeleri başta olmak üzere oraların az gelişmiş ülkelerine onlara neler aktarabiliriz bunun adımlarını attık. O da neydi gübre konusu. Kuraklığın yoğun olduğu bu ülkelere gübre ile onların bu sıkıntısını gidermemiz gerekiyor. Sayın Putin ile yaptığım son görüşmede bunu da aşacağız. Az gelişmiş ülkelere tahıl, gübre ile bu adımı atacak Türkiye olarak dünyadaki farklı yerimizi ispat edeceğiz.

Müfettişler görevlendirildi: O belediyelerde İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı iddiaları gündem olmuştu Müfettişler görevlendirildi: O belediyelerde İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı iddiaları gündem olmuştu

"AHMET KAYA'YI ÜLKEMİZE GETİRMEYİ ARZU ETTİM"

Bazı programlarıma rahmetli Ahmet Kaya'yı davet ederdim. Hepsinden öte de ben cezaevine giderken, cezaevine gideceğimin arifesinde Yedikule'de büyük bir program düzenlenmişti. 1 milyona yakın insan o gece oradaydı. O gecenin önemli sanatçılarından bir tanesi Ahmet Kaya'ydı. Şiir okuyanların cezaevine girmediği bir Türkiye'nin özlemini yaşıyorum demişti. Sayın Kaya'yı ülkemize getirmeyi arzu ettim. Ama aile ona maalesef sıcak bakmadı.

Muhafazakar devrimcilerin özellikle kimliği millidir, yerlidir ve vatanseverliktir.

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ

Şimdi bu ziyareti ben yorumlarsam benim için ayıp olmaz mı? Şu anda dün galiba bir televizyon programında aday olduğunu açıklamış, herhalde izin verdiler. Hayırlı olsun. Türkiye, Bay Kemal gibi bir adayı görmekle nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışını görecek bunu beraber yaşayacağız. Onlar bugüne kadar bu ülkede ne yaptılar, hangi yatırımı yaptılar, bu kadar belediye başkanlarıyla ne çıkardılar? Çıksınlar bunu konuşsunlar."