Türkiye İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, savunma işbirliği ve devam eden Rusya - Ukrayna savaşı hakkında görüştüler.

Müdürlükten yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan ve Boris Johnson'ın savunma işbirliği ve devam eden Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştukları belirtildi.

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de can kaybı 6 ayda 34 bini aştı İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de can kaybı 6 ayda 34 bini aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan küresel gıda krizinin ortasında Ukrayna'dan tahıl ihracatı için bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi .

Askeri çatışmalar nedeniyle tonlarca Ukrayna tahılı kapalı kalıyor ve bu da küresel kıtlıklara ve fiyat artışlarına neden oluyor. Gıdayı silah olarak kullanmakla suçlanan Rusya, gıda kıtlığından Batılı yaptırımların sorumlu olduğunu söylüyor.

Erdoğan Pazartesi günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e , Türkiye'nin Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatını sağlamak için "küresel bir gıda krizinin önlenmesi açısından etkili" olacak ortak çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bu haber ANews'den alınmıştır.