NATO'ya katılmak için Türkiye'den destek isteyen Findandiya ve İsveç, terör örgütlerine yönelik tavrı konusunda Türkiye ile müzakereler yürüttü 

Beyaz Saray'dan, İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberlerine "yorum yok" Beyaz Saray'dan, İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberlerine "yorum yok"

Dünkü müzakerelerin sonucunda Türkiye, şartlarını kabul ettirdiği iki ülkenin askeri ittifaka üyelikleri yolundaki engeli kaldırdığı belirtildi. 

"Erdoğan'ın tüm talepleri yerine getirildi"

Yaşanan gelişmeyle ilgili, "Anlaşma, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülke içindeki siyasi konumu için zafer kazandırdı." denildi.

Dünyanın gündemine oturan ortak bildiri konusunda ayrıca, "Erdoğan'ın tüm talepleri yerine getirildi ve aylarca sürebilecek bir anlaşmazlığı sona erdirdi." denildi.

"Türkiye istediğini aldı"

Helsinki ve Stockholm'ün, PKK ve bununla bağlantılı örgütlere desteğe son vermesi ve Ankara'ya silah ihracatı ambargosunu kaldırmasıyla birlikte Türk hükümeti tarafından belirlenen taleplerin karşılandığına dikkat çekildi.

Aynı haberde, "Toplantı başladığında beklentiler düşüktü. Bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı kesin değildi. Türkiye istediğini aldı." notuna yer verildi.