Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya delegasyonlarının, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini onaylamaya ikna etmek için Ankara'ya gelmelerine gerek olmadığnı söyledi.

Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Erdoğan, Türkiye'nin onların NATO'ya katılım tekliflerini onaylamayacağını yineleyerek İsveç'i terör örgütleri için "kuluçkahane" olarak nitelendirdi.

Erdoğan, "Bu ülkelerin hiçbirinin terör örgütüne karşı net ve açık bir tutumu yoktur." dedi. "Onlara nasıl güvenebiliriz?" şeklinde konuştu.

İsveç dışişleri ofisi Pazartesi günü erken saatlerde İsveç ve Finlandiya'nın üst düzey temsilcilerinin Ankara'nın itirazlarını ele almak üzere görüşmeler için Türkiye'ye gitmeyi planladığını söyledi. 

Erdoğan, planlanan ziyaretle ilgili olarak, "Pazartesi günü Türkiye'ye geliyorlar. Bizi ikna etmeye mi geliyorlar? Kusura bakmayın ama kendilerini yormasınlar" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

Erdoğan, iki ülkenin katılması halinde NATO'nun "terör örgütlerinin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer" olacağını söyledi.

Kaynak: Reuters