Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gaziantep ve Mardin'deki kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Soruşturma neticesinde gerekli işlemler yapılacaktır. Hayatını kaybedenlerin ailelerine destek sağlayacağız. Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri süratle uygulamaya geçireceğiz.

Küresel yönetim sistemindeki değişimle birlikte ülkemizi hak ettiği yere diplomatlarımızla birlikte çıkaracağız.

Müfettişler görevlendirildi: O belediyelerde İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı iddiaları gündem olmuştu Müfettişler görevlendirildi: O belediyelerde İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı iddiaları gündem olmuştu

HİDROELEKTRİK GÜÇ BAKIMINDAN DÜNYADA 9. SIRAYA YÜKSELDİK

Akkuyu Nükleer Santrali ile ülkemizi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarma konusunda önemli bir adım daha atmış olacağız. Türkiye'nin sınırlı su kaynaklarını en etkin ve verimli kullanmak için baraj inşasına önem veriyoruz. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız 605 yeni hidroelektrik santrali ile baraj sayımızı 703'e çıkararak bu doğrultuda önemli mesafeler kat ettik. Sulama ve içme suyu amaçlı barajlarla bu sayının 930'u bulduğunu da belirtmek isterim. Yaptığımız yatırımlar sayesinde ülkemizi hidroelektrik güç bakımından dünyada 9'uncu sıraya yükselttik.

Eylülün ilk haftasında 3 ülkeyi kapsayan bir Balkan Turuna çıkacağız.

"PUTİN İLE ZELENSKİ'Yİ BİR ARAYA GETİRMEYİ ARZU EDİYORUZ"

Dünyanın en önemli kriz başlığı olan Ukrayna- Rusya Savaşı, ülkemizle birlikte tüm insanlığı ilgilendiren sonuçlar doğuran etkileri ile devam ediyor. Türkiye olarak bu savaşın önce önüne geçmek, ardından da barışla sonuçlanması için her türlü gayreti gösterdiğimize herkes şahittir. Tahıl krizinin önüne geçecek mekanizmanın kurulması da yine bizim gayretlerimizle mümkün olmuştur. Dünya tahıl üretiminin 3'te birinden fazlasını Rusya ve Ukrayna'nın gerçekleştirdiği göz önüne alındığında sadece Ukrayna tahılının ülkemiz üzerinden dünyaya gönderilmeye başlanması bile insanlık için başlı başına kritik bir gelişmedir. Uzak olmayan bir tarihte Sayın Putin ile Zelenski'yi bir araya getirmeyi arzu ediyoruz.

"EKONOMİ PROGRAMIMIZIN ANLAŞILMASI BİRAZ VAKİT ALDI"

Son dönemde ülke ve millet olarak bizi en çok zorlayan konunun faiz, kur, enflasyon denklemi ile sınandığımız ekonomi alanı olduğu bir gerçektir. Dünyadaki gelişmeleri ve ülkemizin gücünü dikkate alarak ekonomimizi mahvetme tehdidi gibi açık ve alçak bir saldırıya maruz kaldığımız 2018'den itibaren bu alanda yeni programı hayata geçirmeye başladık.

Ekonomi programımızın anlaşılması biraz vakit aldı. Biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Ekonomide köklü bir dönüşümü adım adım hayata geçirdik.
Bizim yıllar önce yaptığımız, önceliği istihdama ve üretime verme tercihine tüm dünyanın da yönelmeye başladığını görüyoruz. Elbette, mandacı iktisatçılar programı kötülemek için dünyadaki örnekleri görmezden gelmeye devam ediyor.

Bugün itibarıyla dünya yüksek enflasyon ve işsizlikle boğuşuyor. Türkiye ise tarihinin en yüksek ihracat ve istihdamını gerçekleştirdi.

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Yüksek enflasyonu 1994 veya 2001 kriziyle karşılaştırmak sadece bize değil vatandaşlarımıza da büyük haksızlıktır. Enflasyonu düşürecek tedbirler alıyoruz. Maliyet odaklı enflasyon üstesinden gelinmesi mümkün bir sorundur.

Türkiye'nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır.

3.5 trilyon dolarlık yatırımlarla ülkemizi bugünlere hazırladık. Şimdi büyük ve güçlü Türkiye'yi hızla inşa etme vaktidir.

VATANDAŞA TÜRK LİRASI ÇAĞRISI

TL'ye güvenin. Tasarrufları kendi paramızla yapın. Artık döviz ve altına yönelmek için hiçbir sebep kalmamıştır. Vatandaşlarımızı dövizden TL'ye dönmeye davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine ve dolayısıyla kendi paralarına güvenmeleridir.

Türkiye'nin yeniden, yarım asrı aşkın süredir oynanan oyunlarla sıcak para sömürgesi haline dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz.

MISIR ALIM FİYATI BELLİ OLDU

Toprak Mahsulleri Ofisimiz, mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak.

Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren hayat pahalılığıyla mücadele başta olmak üzere ekonomi programımızın olumlu etkileri daha ileriye götürülecek.

"ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAKLAR ÜCRETSİZ"

Ders kitaplarıyla birlikte bu sene yardımcı kaynakları da öğrencilerimize ücretsiz dağıtacağız."

TAYİN BEKLEYEN ÖĞRETMENLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum" dedi. 

Mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları yarın açıklanacak. Sonuçlar, “personel.meb.gov.tr” adresinde yayımlanacak olup yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri yer değiştirme takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacak.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.