Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİNE ŞAŞI BAKANLAR GERÇEĞİ GÖRECEK

Gelişmiş diye ifade edilen ülkelerin salgın döneminde kendilerini korumak adına sergiledikleri bencilliklerini bugün utançla hatırlıyoruz. Yaşam hakkına kasteden eli kanlı caniler sığınmacı kisvesiyle korunuyor. Bugün NATO'da, Avrupa Konseyinde veya BM çatısı altında beraber olduğumuz bazı ülkeler, Türk adaletinden kaçan haydutların sığınağı haline dönüşmüştür. Türkiye'nin terörle mücadelesine şaşı bakanlar gerçeği görecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'ye ayar vermeye kalkışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'ye ayar vermeye kalkışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz

EGE DENİZİ'NDE 20 BİN GÖÇMENİ ÖLÜMÜN EŞİĞİNDEN KURTARDIK

Şimdiye kadar 550 bin sığınmacı Suriye'ye geri dönmüştür. Diplomatik temaslar meyvesini verdikçe inşallah bu sayılar artacaktır. Biz kardeşlik ve insanlık görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Geçen yıl Ege Denizi'nde 20 bin göçmeni ölümün eşiğinden kurtardık. Göçmenlere zulmü reva görenlere hiçbir adım atılmıyor. İnsan haklarını elimizi taşın altına koyarak biz savunmaya devam ediyoruz.

Karadeniz üzerinden tahıl koridorunu ve esir takası anlaşmasını hayata geçirerek gıda ve enerji krizinin çözümüne katkı sağlıyoruz. Putin'in 'Biz tahılı göndeririz. Sizler de bunun nakliyesini yapıyorsunuz. Ama durumu iyi olan Avrupa ülkelerine değil, az gelişmiş Afrika ülkelerine gönderelim' teklifini ben de kabul ettim. Biz de buna 'varız' dedik. Süreci böylece başlattık.

SON KARARI MİLLETİMİZİN KENDİSİ VERİR

HDP, CHP ve İYİ Parti düzenlemeyle alakalı AK Parti heyetinin randevu talebini geri çevirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun referanduma taşınabileceğini ifade etti. Erdoğan, "Meclis üzerine düşeni yerine getirmezse, son kararı milletimizin kendisi verecektir. Hangi siyasi partiden olursa olsun hiçbir vekilimizin böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğini düşünüyorum." dedi.