İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, katılıdğı programda EYT'ye dair önemli açıklamalar yaptı.

Erhan Usta, "Sayın Vedat Bilgin bu işin formülü belli; EYT'lilerin alınlarının teriyle kazandığı hakkı vermek. Şunu da söyleyeyim; siz yapmazsanız İYİ Parti iktidarında ilk işimiz bu insanların haklarını vermek olacak." dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

"Bu insanlar kimseden bir kıyak tabiri caizse bir kıyak istemiyor"

Usta, açıklamasının devamında şu ifadelerde bulundu:

"99 öncesinde çalışmaya başlayıp prim ödeme gün sayısını dolduran herkesin emekli edilmesinin en doğru yol olacağını, arada herhangi bir kesinti yapılmaması gerektiğini bir maaş kesintisinin asla olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ama bizim duyduğumuz kadarıyla hükümet bunu yapmak yerine, bu insanlar kimseden bir kıyak tabiri caizse bir kıyak istemiyor. "

"Şu anda bile yani devletin öngördüğü prim ödeme gün sayısını doldurmuş bir kişiyi artık siz yaş nedeniyle bekleyin demek uygun değil. Çünkü Türkiye'de 8 milyon işsiz var ve bunların önemli bir kısmı genç. Biz diyoruz ki hemen prim ödeme gün sayısı doldurulmuş herkesin emeklilik hakkını verelim."