AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın, Erzurum ziyaretinde ortaya çıkan bir fotoğraf tepki çekti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın yazısında ortaya çıkan fotoğrafta Erkam Yıldırım'ın, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek ile birlikte bulunması ve Yıldırım'ın elinde tespih bulunması dikkat çekti.

Yazısında "Yıldırım’ın bu lakayt oturuşundan ve tesbih çekişinden rahatsız olmuyorlar mı?" ifadelerini kullanan Saymaz, "Bu fotoğraf karşısında “Neyse ki Yıldırım’ın tesbihini taşımamışlar” demekten kendimi alamadım" dedi.

Saymaz'ın, "İşte, İYİ Parti’nin başörtüsü teklifi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kıskaç-11 operasyonlarında 70 FETÖ'cü yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: Kıskaç-11 operasyonlarında 70 FETÖ'cü yakalandı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, resmi sıfatı olmadığı halde gittiği şehirlerde protokol tarafından karşılanmasına alıştık artık.

Görsek de…

Yadırgamıyoruz.

Misal, TÜGVA’nın açılışı için gittiği Adıyaman’da vali, rektör ve milletvekilleri havalimanında yan yana dizilerek, Bilal Erdoğan’ı karşıladı. Antalya’da yağlı güreş protokolünde vali beyin yanında oturdu ve ikinciye ödül takdim etti.

Geçen yıl Cumhurbaşkanının Özbekistan ziyaretinde bakanların da önündeydi.

Bilal Erdoğan’ın hiç değilse, İlim Yayma Vakfı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu başkanlığı var.

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam’ın, Venezuela’dan Türkiye’ye gemilerle uyuşturucu kaçırılmasına ilişkin hakkındaki iddialardan başka nesi var?

Erzurum’daki geleneksel ‘1001 Hatim’ duası 13 Ocak’ta tarihi Ulucami’de yapıldı. O gün imam, dua ve cuma namazı için toplanan cemaate “Son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu hayır için bir yemek veriyor. Duadan sonra yemek yiyebilirsiniz” diye seslendi. Yıldırım’ın Erzurum’a geldiği bu şekilde şehirde duyuldu.

Yıldırım, namazdan sonra “Mürsel’in mağazası” diye bilinen giyim mağazasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta Yıldırım, koltuğa gömülmüş ve sol eliyle tesbih çekerken görünüyor.


Yıldırım’ın solunda Vali Okay Memiş, sağında ikinci sırada AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, karşısında asker üniformasıyla İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek yer alıyor.

Memiş ve Şimşek, hangi gerekçeyle Yıldırım’a eşlik ediyor?

Yıldırım’ın bu lakayt oturuşundan ve tesbih çekişinden rahatsız olmuyorlar mı? Bu fotoğraf karşısında “Neyse ki Yıldırım’ın tesbihini taşımamışlar” demekten kendimi alamadım."