Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

EYT düzenlemesinin 'devlete ve  işverene getireceği muhtemel yükler kapsamında nelerin karşılanabileceği veya nasıl karşılanabileceği bunlara yönelik işverene ne gibi çalışmalar yapılabilecek' bu konuların üzerinde duruluyor. 

Masada üç seçeneğin olduğunu söyleniyor. İlk seçenekler arasında herhangi bir yaş sınırının olmaması diğer iki seçenekte yaş sınırıdır. Bu iki seçenekte erkeklerde 50 kadınlarda 48 yaş veya erkeklerde 52 kadınlarda 50 yaş sınırının getirilmesi gündemde olan başlıklar arasında. 

Emekli olacak kişi sayısının ilk etapta bir buçuk milyon kişi olacağı konuşuluyor. Bu kişilerin emekli olmasıyla beraber bütçeey ne gibi bir yük getirecek,  işverene nasıl bir çalışma yapılacak ve işveren bu paraları nasıl karşılayacak?. Bu soruların üzerinde duruluyor. 

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN AÇIKLAMALAR! 

Habertürk sunucusu Duygu Kaya, EYT'de yaş şartı niye gündeme geldi? sorusunu Erdursun, "Yaş şartı konusunun birçok nedeni var. İşverenlerin kıdem tazminatı konusu bu konudaaynı zamanda bütçeye maliyeti hesaplanıyor. Bunlar başlıca parasalar konular ve bu konular masaya yatırıldı mı? bilmiyoruz.  Son ana kadar yaş şartı olmadan yasa çıkarılacaktı. Sayın Bakan "1.5 milyon kişi emekli olacak" dedi. Yani bu kişiler yaş şartı olmadan emekli olacaktı. 48-52 yaş gelirse 350-400 bin kişi emekli olur. Peki, neden Sayın Bakan önceden 1.5 milyon dedi. İşveremler, Hazine ve Maliye Bakanına ve hükümete mobbing uyguluyor. Kıdem tazminatı konusunda maliyetleri öne çıkararak bir de 40 yaşı ve üstü kalifiye personelini kaybedeceğini iddia ederek bu konuda yaş şartının getirilmesi için baskı yapıyor. " ifadelerini kullandı.