EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Twitter Sohbet Odasında EYT’lilerle bir araya geldi.

EYT teklifinin ocak ayı ortalarında, 16-17 Ocak’ta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi beklentisi içinde olduklarını belirten Özüpak, sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar için birinci EYT’liler tabirini kullanan Özüpak, 8 Eylül 1999 sonrası, 2000-2008 arası girişi olanların ikinci EYT’liler, 2008 sonrası girişi olanların da üçüncü EYT’liler olduğunu belirterek, “Mağduriyetlerle ilgili mücadele bitmeyecek. Düşünün 5 bin 500 lira en düşük emekli maaşı. 65 yaşında emeklilik. Biz gelecek kuşaklar için de mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

Banka promosyonları konusunda da açıklamalarda bulunan Özüpak, 3 kamu bankası, 4 de en yaygın ATM’si olan özel banka ile yazıştıklarını belirterek gelecek hafta içinde bir yanıt beklediklerini söyledi.

Özüpak, EYT Federasyonu ve derneklerinin bugüne kadar olan bütün çalışmalarını gönüllülük esasında yaptığını kaydederek, sosyal güvenlik mağdurlarına üyelik çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

Özüpak, “Mücadeleye devam. ‘Ben alacağımı aldım, bana yeter’ demeyeceğiz. Çocuklarımız var. Pes etmeden sosyal güvenlik yasalarını değiştirebilirsek çocuklarımız geleceğe güvenle bakabilir. ‘Mezarda emekliliğe hayır’ mücadelemiz çocuklarımız için devam edecek” dedi.