EYT FED Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak EYT’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Özüpak’ın açıklamaları özetle şöyleydi:

“Basına yansıyan EYT formülleri ile ilgili olarak diyoruz ki bizde tek formül var. 4447 sayılı yasanın mağduriyetimize yol aça  geriye dönük işletilmesine son verilmesi. Formüller yeni bir EYT sorununa yol açacaktır. Biz formüllere açık değiliz.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

Çalışma Bakanımız mitingimiz öncesi ve sonrasında ‘EYT gündemimizde’ açıklaması yaptı. Ancak böyle formüllerle bize gelinmesin. Yeni mağduriyet istemiyoruz ve insanca yaşanır bir emekli maaşı istiyoruz.

Seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz Türkiye’nin mozaiğini yansıtıyoruz. Bir oyumuz çok önemli. ‘Önce hakkım, önce çocuklarımızın geleceği’ diyeceğiz. Siyasetin içinde artık millet olmalı. Önce anayasal hakkımıza sahip çıkmalıyız. 5 milyonuz, ailemizle 15-20 milyonuz.

Bir çalışma yapıldığını hepimiz duyduk. Ama EYT Federasyonu yıllardır mücadele ediyor. EYT Federasyonu gibi kurumsal bir STK’yı hiçe sayıp başkalarıyla formüller üzerinde anlaşılmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Federasyon her arkadaşımızın hakkını savunuyor.

Seçimde yanımızda olanın yanında olacağız. İktidarın bize vaat verme lüksü yok, icraat yapması gerekiyor. 15-20 milyonluk bir kitlenin beşinci sıraya alınması bile bize sadece vaat verileceği anlamına geliyor.

Bizim ötelenen haklarımızla Suriyelilere ev yapılıyor. Biz ise çocuklarımızın geleceği için uğraşıyoruz. Yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Birçok arkadaşımız maaşı düşmesin diye kayıtsız çalışıyor. 7200 ve 9000 prim gün sayısı 2008’den sonra getirilen bir sistem. Ben 10500 ile emekli oldum. 7200 ve 9000’i biz EYT’lilere getirmeleri mümkün değil. Zaten siz 5 yıl önceden primi doldurmuşsunuz. Böyle bir formülü asla kabul etmiyoruz. Öyle bir durumda yeri yerinden oynatırız.”