EYT sorunu Türkiye'nin gündeminden düşmemeye devam ederken, tüm EYT'liler Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in yapacağı açıklamayı bekliyor. Son olarak 15 Mayıs Maltepe mitingi ile EYT'li vatandaşlar seslerini daha sert duyurmuşlardı. 

Habertürk Ekonomi Yazarı gazeteci Ahmet Kıvanç ise bugün Habertürk'te EYT sorununa ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Ekonomi yazarı Ahmet Kıvanç EYT hakkında şunları söyledi:

"Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptığına göre dikkate almak gerekiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu bugüne kadar ilk defa karşısında hükümetten yetkili Vedat Bilgin ile görüşmüştü. O sırada Sosyal Politikalar Başkan Vekili idi. EYT Derneği Başkanı ve heyetini kabul etmişti. 2019 yılında taleplerini dinlemişti. Şimdi Bakan sıfatıyla bu konuyu gündeme getirdi. Bürokraside her türlü olasılığa karşı olasılığa karşı hazırlıklar yapılır. Bir gün EYT konusunda "Hükümetten bize bir talep gelirse ne yapmamız gerekir" şeklinde bürokraside her türlü alternatifli hazırlıklar olur ve bunlar rafta bekletilir. Dolasılıyla bürokraside böyle alternatifli çalışma şuanda olduğunu düşünüyorum."

Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

"Seçime doğru giden süreçte herşey mümkün"

"Seçime doğru giden süreçte herşey mümkün ama keşke seçim döneminde olmayıp ta normal dönemde enine boyuna tartışılarak bu konu gündeme getirilmiş olsaydı daha iyi olabilirdi. Hemen yasa çıkmayabilir ama bir vaat şeklinde de gündeme gelebilir. Yasa çalışması olarak adlandırmak yerine bir mutfak çalışması olarak adlandırmak daha doğru."

Konuşmanın tamamını izlemek için