TV100’de yayınlanan Sağlı Sollu programa katılan Yeni Akit Gazetecisi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı , EYT'ye ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

Yakışıklı’nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Artık vatandaş seçim ne olacak? demiyor. ‘Ekonomi ne olacak?’ diyor. Bunun sebebini de umutlarının hala Erdoğan’da olmasını görüyorum.

Türkiye’de ekonomiyi yönetecek bir alternatif yok. Ekonomiyle ilgili fikir üretecek bir alternatif yok.

Görüyoruz şu an karpuz pahalı, salatalık pahalı; indirimli, ucuz olması lazım tamam. Bunlar vatandaşın şikayeti ama hükümet neye bakıyor? Çıktı 3600 ek gösterge. Ya buna da bak. 3600 göstergeyle bir memurun emeklilik ikramiyesi 40 bin TL arttı bugün itibariyle. Bu 3600 gösterge uzun zamandır isteniyordu çıktı.

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

‘EYT SIRADA, ÇALIŞMA YAPILIYOR’

Emeklilikte yaşa takılanlar var. EYT de sırada. Şu anda emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de bir formül konuşuluyor, görüşülüyor ama detaylarını daha sonra ayrı bir programda konuşuruz.

Şu anda çalışma devam ettiği için manipülasyon olur söylediklerimiz. Kimseyi yanıltmayalım. Bir şey söyleriz, değiştirirler farklı olur. Ama bir çalışma olduğunu biliyoruz emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili.”