Özgür Erdursun Sena Alkan'ın sorularına yanıt verdi. İlk olarak Çalışma Bakanı Bilgin dedi ki; "Şartları dolduran bir buçuk milyon kiş var" Bu sayıyı dolduran kişi kim? Bu sayı bize EYT formülüne dair ne söylüyor?

- 1.500.000 kişi 8 Eylül 1999 tarihi  dahil bu tarihe kadar ilk defa tüm kollara tabi sigorta primi yatırılmış yani sigortalı olmuş ve emeklilik için SSK 'da 5000 iş günü kadınlar ve erkekler Bağkur da 7200 erkekler 900.000 gün, emekli sandığında kadınlar 7200 erkekler 900.000 günü tamamlamışlarsa; yaş dışında diğer şartları tamamlayan 1.500.000 kişi olduğunu Sayın Bakan ifade etti. Yaş dışında primlerini ve sigorta günlerini tamamlayan kişilerin sayısı olarak sayın bakan bu rakamı açıkladı.

Emeklilikte yaşa takılanların sayısı 1.500.000 değil şu anda 4.500.000 EYT’li var.  Yaş dışında diğer şartlarınla sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tamamlayıp bugün yasa çıkarsa emekli olmak için ayrıca yaş şartı istenmezse ayrıca prim gün şartı istenmezse hemen müracaat da bulunabilecek kişi sayısı 1.500.000' dur.

Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

 Yaş şartı tutan herkese prim şartını kaldıramayız.Prim günü eksik olan başlamış çalışmış bir süre ara vermiş sonra geri dönmüş ve eksik prim günü var bu sorun ödemeyle çözülebilir mi?

- Türkiye’de prim günü eksik olan kişilerin ne şekilde prim günlerini tamamlayacağı bizim yasalarımızda belirtilmiştir. Para yatırayım da bana prim günü ödesinler deme hakları yok. Zaten prim gün sayısını tamamlamayan kişiler emekli olamazlar. Prim günlerini ne zaman tamamlarlarsa o tarihte emekli olurlar.