Bakan Vedat Bilgin, TBMM’de düzenlenen bütçe görüşmelerinde EYT düzenlemesiyle ilgili önemli ipuçları verdi. Herkesi dinlediklerini ifade eden Bilgin, teknik problemler olduğuna dikkat çekti. Düzenlemenin 1999 yılı öncesinde işe girenleri kapsadığının altını çizen Bilgin, “ Teknik problemler var. 99 öncesi işe girenleri kapsıyor. O zaman dijital kayıt sistemleri yok. Bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına ulaştığımız zaman, bu ay sonuna kadar getireceğimizi söylemiştim. İnşallah ocak ayına sarkmaz.” ifadelerini kullandı. EYT düzenlemesinin kapsamı ve kimlerin yararlanacağı merak ediliyor. Bakan Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada staj ve çıraklık sigortası tartışmalarına son noktayı koymuştu. İşte, yapılan o açıklama…

Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi! Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi!

SİGORTA GİRİŞİ STAJ VE ÇIRAKLIKTAN MI HESAPLANACAK?

Ocak ayından önce tamamlanması planlanan EYT düzenlemesi çalışmaları öncesinde Bakan Vedat Bilgin staj ve çıraklık durumuna açıklık getirmişti.Sigorta girişi yapılmayan çıraklık ve stajyerlik durumunun kapsam dışında olduğunu ifade eden Bakan Bilgin “ Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH OCAK AYINA SARKMAZ”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili kritik açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin, herkesi dinlediklerini ifade ederek son olarak odaları dinlemeye başladıklarını söyledi. “ Hep bizim açımızdan ele alınan bir konuydu. Doğrudan işverenleri ilgilendiriyor. Öyle talepler geliyor ki. Şunu öteleyin diyenler oluyor. “ diyen Bakan Özer, konunun doğrudan işverenleri ilgilendirdiğine dikkat çekti.1999 yılı öncesinde dijital kayıt sistemi olmadığından teknik problemler olduğuna vurgu yapan Bakan “ Teknik problemler var. 99 öncesi işe girenleri kapsıyor. O zaman dijital kayıt sistemleri yok. Bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına ulaştığımız zaman, bu ay sonuna kadar getireceğimizi söylemiştim. İnşallah ocak ayına sarkmaz.” dedi.