Milyonlarca vatandaş EYT konusunun çözüme kavuşmasını bekliyor. 

Uzun süredir EYT'lilerin yanında olan ve programında EYT konusuna yer veren TGRT Haber'de sunuculuk yapan Ekrem Açıkel, son konuşmasında flaş açıklamalarda bulundu. 

Ekrem Açıkel, yaklaşık 5 yıldır TGRT Haber'de EYT konusunu gündeme getirdiğini ancak medyanın Ankara'ya göre şekil aldığını açık yüreklilikle ifade etti.

Ardından Açıkel şu sözlere yer verdi;

" Türkiye’de bir çok toplumsal kesim, bir çok dezavantajlı grup bir halk mücadelesi gerçekleştirdi. Tarih boyunca bunu görüyorsunuz. Ancak EYT kitlesi kadar bilinçli, dirençli ve iliklerine kadar bu halk mücadelesini özümsemiş, takibini yapan bir araya gelen çok nadir kitle vardır. Benim EYT’li kaderdaşlarım da öyle.  Asla unutmadım!  Ben dört yıldır bu bültendeyim ve şu an beşinci yılına gireceğim. 4 yıldır sürekli EYT haberleri yapıyorum emeklilikte yaşa takılanları diri tutuyorum. Neden? 

Bu arabadaki teker çukura, tümseye geldi bende bir şekilde itekledim. Ama çoğu insan Ankara’ya baktı. Bürokrasinin siyasinin alacağı pozisyona göre şekil aldı. Şimdi EYT'nin çıkacağı kesinleşti herkes Gönül Boran’ın ya da Özgür Erdursun hocamın kapısını çaldı. Sevsinler... Dört yıldır neredeydiniz? Ben dört yıldır bu iş yapıyorum siz on yıldır neredeydiniz? Ankara’ya göre pozisyon almak... Yeni mağduriyetler oluşmasın, bir şeyi yaparken birçok şeyi de bozmayalım" açıklamasında bulundu. 

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!