Milletvekillerinin alacağı zamlar belli oldu! Milletvekillerinin alacağı zamlar belli oldu!

EYT yasa teklifinin ilk maddesinde, emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlar için sosyal sigorta prim teşviki yer alıyor. İkinci maddesinde, yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara emekli olması, üçüncü maddesinde ise taşeronlardan kamu sektörüne geçenlerin emekliliğinin isteğe bağlı olması bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''EYT’de ilk maaşların Mart’ın 1’inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT’liler emekli olmayacaktır. EYT’li maaşında az zam iddiası doğru değildir.'' açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın mensuplarının EYT'ye ilişkin yasa teklifine yönelik sorusuna, "İnşallah pazartesi günü EYT ile ilgili teklifimizi Meclis Başkanlığımıza sunacağız. Bu konuda pazartesi günü saat 11.00'de bir basın açıklamasıyla da EYT düzenlemesinin neleri ihtiva ettiğini, nasıl bir kapsam içerisinde olduğunu kamuoyuna duyuracağız." yanıtını verdi.

Staj ve çıraklık mağdurları EYT'den yararlanabilecek mi?

Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru birçok mecrada yetkililere seslenerek staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını ve düzenlemeden yararlanmayı talep ediyor. Gün geçtikçe sesleri daha çok yükselen ve büyüyen bir kitlenin görmezden gelinip gelinmeyeceği merak konusu olurken EYT maddelerinde staj ve çıraklıklara değinilmemesi de tepki çekti. Bakanlığın seçim öncesi milyonlarca staj ve çıraklık mağdurunu da memnun edecek bir çalışmada bulunması bekleniyor.