EYTADER Başkanı Nalan Esmeray'dan EYT staj mağdurlarının yüreğine su serpen açıklama geldi. 

Uzun süredir verilen bir mücade, Twitter'da yapılan etkinlikler ve düzenlenen miting... EYT yasası için artık son düzlüğe gelindi. Neredeyse çalışmaların tamamı Meclis'e sunulmak için hazır halde beklerken staj ve çıraklık sigortası konusu hâlâ tartışılan konular arasında yerini koruyor.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in "EYT kapsamında staj ve çıraklık yer almıyor" ifadeleri mağdurları büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.  Peki EYT 1999 öncesi staj kapsamında sayılmayacak mı? İşte konuya dair fikirlerini beyan eden EYTADER Başkanı Nalan Esmeray'dan çarpıcı açıklamalar ve tahminler!

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması - Son Dakika Haberleri

EYTADER Başkanı Nalan Esmeray, katıldığı bir YouTube Canlı Yayınında şu sözlere yer verdi:

Bu tamamı ile benim fikrimdir, bu bakandan veya herhangi birinden aldığım duyum da değildir. Bu yapılan yorumlardan benim yaptığım çıkarımdır. Sayın Bakanımız Aydın'da yaptığı röportajında stajla ilgili çalışmanın başladığını söyledi. 

Son dakika haberi Çalışma Bakanı Bilgin'den asgari ücret açıklaması -  İş-Yaşam Haberleri

Ardından bir haber kanalında yaptığı röportajda da EYT kapsamında değerlendirilmeyeceğini söyledi. Çalışma yoktur demedi. Ben de bir staj mağduruyum, meslek liesi mezunuyum. Orada şöyle bir durum var. EYT 1999 öncesini bağlayan bir mağduriyet. Yani 2000 yılında bir EYT mağduriyeti söz konusu değil. Stajda ise bu durum böyle değil. 

Para ne işe yarar? | Independent Türkçe

Staj, meslek liselerinin başlangıcından bugüne kadar gelen bir mağduriyettir. Bu mağduriyette de kapsamlı bir çalışma yapıldığını ve o günlerden bugüne gelecek tüm stajyerleri kapsayacağını yorumladım. Ama bu benim yorumumdur. 

'EYT İLE STAJ VE ÇIRAKLIK AYRI AYRI DEĞERLENDİRİLEMEZ'

Kendi yaşadıklarından örnekler vererek birçok kişinin bu şekilde mağdur olduğunu ifade eden EYTADER Başkanı Nalan Esmeray, "Bu şekilde bir çalışma yapılması da gerçekten çok güzel bir çalışma olur. 

Staj mağdurlarının gözü EYT yasasında! Staj Sigortası Mağdurları Dernek  Başkanı: Staj SGK başlangıcı olsun - TGRT Haber

Bizlerin düşündüğü gibi yorumladığı gibi düşünülüyorsa bizlerin çocuklarını da koruma altına alan bir yasa çıkacak demektir. Biz bu düşüncelerimizi zaten yapılan görüşmelerde de ifade ettik. Dedik ki, sadece 1999 öncesi değil bugüne kadar olan tüm meslek liselerini kapsayan bir çalışma olmalı. 

Hem meslek liselerine teşvik olacak hem de bu şekilde staj yapacak arkadaşlarımızın güvencesi olsun istiyoruz. Zaten hali hazırda meslek lisesinde okuyarak alt eleman grubunda çalışacak öğrencilerin de sayısı bir hayli azaldı. Şöyle de bir eklemeye yapayım. 1999 öncesinde staj yapanlar, mesela ben 87 yılında stajımı yaptım. 

Ülkelerin Para Birimleri ve Sembolleri (Hepsi ve en çok işlem görenler) -  Pratik Bilgiler

1991 yılında da devlet memuru olarak işe başladım. Zaten ben EYT'liyim. Bu şekilde olan çok arkadaşımız var. Zaten EYT'lilerin çoğu staj mağduru, staj mağdurlarının çoğu EYT'li. Biz o yüzden diyoruz ki biz hep bir aradayız aslında. Ayrı ayrı çözümü de bunun için kabul etmiyoruz. Yani bize verecekleri bir müjde inanın herkese kazandıracak. Ve bunu da başaracağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TGRTHABER