Bloomberg’e konuşan üst düzey yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütçe üzerinde yaratacağı baskı sebebiyle Ocak ayında yürürlüğe girmesi beklenen emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili tasarı planlarında geriye dönebileceğini ve kapsamının daraltılabileceğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu 'Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı' için tarih verdi Bakan Uraloğlu 'Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı' için tarih verdi

Kaynaklar, bütçe üzerindeki baskılar nedeniyle Erdoğan’ın EYT’de daha az kişiyi kapsayacak alternatif bir plan üzerinde çalıştığını belirtti.

Buna göre EYT düzenlemesinin bütçesindeki nihai karar, pazartesi gün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında verilecek.

Kaynaklar, alternatif planların içerisinde en yaşlı çalışanlara erken emeklilik sunulmasının bulunduğunu söyledi.

Orijinal planın maliyetinin 250 milyar lirayı aşacağı belirtilirken, şu andaki planının mağdur durumdakilerin yüzde 60’ını karşılayacağı tahmin ediliyor.

EYT'de son gelişmeler

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’yle ilgili düzenlemenin bu ay Meclis’e geleceğini söylemişti: “Kapsamını tam anlamıyla ulaştığımız zaman, ki ben bu ayın sonuna kadar Meclis’e getireceğimizi söylemiştim. İnşallah sözümü tutarım, ocak ayına sarkmaz.”