Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

17 Ağustos ve 12 Kasım deprem döneminde yaşanan büyük yıkımlar nedeniyle işe alımlar ertelendi, çalışan vatandaşların SSK girişleri geç yapıldı. İnsanlar kaybettiklerini yakınlarını arayıp yas tutarken yasa çıktı. Vatandaşlar deprem koşullarından dolayı sigorta girişlerini takip edemezken birçok SSK evrakı binaların yıkıntıları arasında kayıplara karıştı. Prim günlerini doldurmuş ancak bir günle EYT’yi kaçırıp on beş-on yedi yıl daha çalışmak zorunda kalan vatandaşlar adalet istiyor. 

Vatandaşlar, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden dolayı maruz kaldıkları bu hak mağduriyetinin giderilmesini ve EYT kapsamının 31/12/1999 olarak genişletilmesini istiyor. 

Emeklilik haklarını birkaç günle kaçırmak istemeyen vatandaşlar, sosyal medya uygulaması Twitter'da etkinlik düzenleyen EYT'de depreme takılanlar yetkililere seslenerek emeklilik hakkı istiyor. 

Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, "Mağdurların beklentisi 1999’dan 2008’e kadar kademe getirilmesi. Şu anda çıkacak olan tasarının içinde kademe hakkının sağlanması bir nebze olsun mağduriyetin giderilmesi lazım." açıklamasında bulundu.