EYT'de eksik prim ve yaş günüyle ilgili gelişmeler yaşandı. Eğer işe giriş tarihin bu tarihse 2023 Şubat'ta maaş cebinde! 37- 40- 49 yaş çizgisi...

EYT YASASI SON DAKİKA BUGÜN | Bakan Bilgin açıkladı, EYT'de tarih belli  oldu! 2022 EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir ve kimleri kapsayacak? -  Merak Edilenler Haberleri

Son dakika EYT açıklamaları! EYT için ilk kez tarih ve rakam duyuruldu. Emeklilikte yaşta takılan milyonlar EYT düzenlemesini bekliyor. Bilgin ''EYT teklifi Aralık'ta TBMM'ye gelecek. EYT 2023'te uygulanacak.

EYT son dakika haberleri... EYT ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin müjdeyi  duyurdu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yaş haddi tutan herkese prim şartını kaldıramayız. Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1.5 milyon kişi var." ifadelerini kullandı. 

EYT düzenlemesi Aralık'ta Meclis'e taşınıyor. ''EYT ile ilgili yanlışlar var.'' diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir çok detaya şöyle açıklık getirdi:

''Milyonlarca EYT'li var deniliyor. Rakamlar 5 milyondan 8 milyona kadar çıkıyor. Şu anda yaş şartını kaldırsak emekli olacak, prim gün sayısı ve hizmet yılı tutan 1.5 milyon insan var. Yeni yılda uygulanacaktır.

EYT'de dikkat çeken tarih: 8 Eylül! - Güncel Ekonomi Haberleri

Cumhuriyetimizin 100. yılında uygulamaya konulacak Bugün Meclis'e getirilmesiyle daha sonra getirilmesi arasında hiçbir fark yoktur. 2023'de cumhuriyetin yüzüncü yılında bu sorun da çözülecektir. Bu sorunun bilinmeyen tarafı şudur, EYT'lilerin çoğu 4A'lıdır, SSK'lıdır. Onların da önemli bir kısmı, yüzde 87'si bir işte çalışmaktadır. Özel sektör kıdem tazminatı yüküyle karşı karşıya kalacaktır. Bütün tarafların görüşlerini değerlendirdik ama onların da yeni talepleri var. Kimse endişe etmesin. Bu sorun bu sene Meclis'te çözülmüş olarak gelecek."

EYT SON DAKİKA HABERİ BUGÜN: Meclis'e geleceği tarih belli oldu! 2022 EYT  ne zaman çıkacak, nedir, şartları neler, kimleri kapsıyor? -

PRİM VE YIL ŞARTLARI DOLMAMIŞSA NE OLACAK?

EYT düzenlemesiyle emeklilik şartlarını sağlayanlar düzenleme uygulamaya girer girmez başvurabilirken, diğer kişiler ise sağladıklarında başvurularını yapabilecek.

Başvuruların nasıl alınacağı hakkında bilgilendirme olacak. Ancak mevcut uygulamada e-Devlet'ten de, SGK birimlerine bizzat gidilerek de emekli aylığı başvurusu yapılabiliyor.

KİMLER YASADAN YARARLANACAK?

Kimlerin ne zaman emekli olacağı çıkarılacak yasayla belirlenecek. Ancak 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olup prim ve yıl şartını tamamlayanlara yasayla emeklilik yolunun açılması bekleniyor.

SSK'lılar için Eylül 1999 öncesindeki şartlara göre 5 bin prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yılı tamamlamak gerekiyor. 1999 yılında yasada getirilen şartlara göre de istenen prim gün sayısı işe giriş tarihine göre 5000 ile 5975 arasında bulunuyor.

Üzerine basa basa söyledi... EYT'de tek formül - Ekonomi - ODATV

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

AYLIKLAR NASIL HESAPLANACAK?

EYT'lilerin maaş hesapları, diğer emekli aylığı bağlananlar gibi, üç dönem üzerinden yapılacak. Buna göre; 2000 yılı öncesi, 2000- 2008 yılları arası ve 2008'in 10'uncu ayından sonraki dönem olmak üzere 3 ayrı hesaplama söz konusu olacak. 3 ayrı hesap yapılıp birleştirilecek. Yani emekli maaşı hesaplanırken tüm
kazançlar dikkate alınacak.

EYT'Yİ ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, EYT ile ilgili çalışmayı Çalışma Bakanlığı ile koordineli yürüttüklerini belirtti. Çalışma tamamlandıktan sonra önce Kabine'de görüşüleceğini ardından da Başkan Erdoğan tarafından açıklanacağını kaydetti.

KAYNAK:TAKVİM